Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският съюз се е договорил да плаща 15,50 евро (18,90 долара) за една доза от ваксината срещу коронавирус, разработена от "Пфайзер" (Pfizer) и "Бионтех" (BioNTech). Това сочи вътрешен документ, до който Ройтерс е получил достъп.

Цената, която е поверителна и е била договорена за общо 300 милиона дози, е малко по-ниска от тази, която САЩ плащат - 19,50 долара за доза от първата партида от 100 милиона дози на същата ваксина.

Документът на ЕС е с дата 18 ноември и е бил разпространен сред европейските служби, след като Брюксел обяви сделката с двете компании на 11 ноември.

Очаква се днес Европейската агенция по лекарствата да реши дали да одобри ваксината на "Пфайзер", след като няколко страни вече дадоха зелена светлина на препарата, включително Белгия и САЩ.

БТА

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.