Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полските власти разчитат да започнат ваксинацията срещу коронавируса с ваксината на Pfizer/BioNTech на 27 декември, заяви днес началникът на премиерската канцелария Михал Дворчик в интервю за полско радио, цитирано от ТАСС и БТА.

По думите му, ако днес Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) одобри ваксината, вечерта на 26 декември в Полша ще пристигнат около 10 000 дози. Първите, които ще бъдят ваксинирани, ще са медиците.

В близките няколко седмици в Полша се планира да бъдат създадени 8000 центъра за ваксинация. Съобщава се, че имунизациите ще се правят на два етапа безплатно и доброволно.

На всички ваксинирани ще се издава справка и електронен код, потвърждаващи имунизацията и даващи възможност да не спазват редица действащи ограничения, отбелязва ТАСС.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.