"Лудогорец" победи "Ботев" (Пд) с 2:1 в отложен мач и ще зимува на върха с 6 точки преднина пред втория "Локомотив" (Пд) и третия ЦСКА-София. Головете за шампионите вкараха Клаудио Кешеру в 39-та минута от дузпа и Доминик Янков в 50-та минута. Салиф Сисе бе точен за "канарчетата" в края на мача. Това бе и последния мач от първенството за годината.

За отбора на "Лудогорец" започна като титуляр младокът Иван Йорданов. "Ботев" излезе със седем юноши, сред които от първата минута стартираха Атанас Чернев, Димитър Пройчев, Георги Трифонов и Иван Василев. До голяма степен ходът на наставника на Ботев Стефан Стоянов изглеждаше логичен, тъй като в отбора на Ботев имаше доста липсващи футболисти. Тодор Неделев и Атанас Илиев са контузени и не попаднаха в групата на "канарчетата". През второто полувреме в игра за пловдивчани се появиха още юноши на клуба. 

През първото полувреме "Лудогорец" създаде няколко добри положения пред вратата на "Ботев". До дузпата в 39-та минута се стигна след пробив на Чибота, който шутира към вратата. Виктор Генев застана на пътя на топката, завъртя се с гръб към нея и опита да блокира удара. Въпреки че ръката му беше прибрана плътно до тялото, главният съдия Николай Йорданов посочи бялата точка, а Генев получи жълт картон за бурната си реакция. Кешеру пък изпълни дузпата и прати топката точно под горната греда.

В последната минута на първото полувреме Абел Анисе удари греда след пас на Кирил Десподов.

В началото на второто полувреме Кешеру пропусна две добри възможности. В 50-ата минута Доминик Янков удвои преднината на "Лудогорец". Кешеру се пребори с Атанас Чернев в наказателното поле, топката отскочи от земята, а Янков стреля от въздуха.

Последваха още няколко добри атаки на "Лудогорец". Веднага след това обаче дойдоха и силни минути за "Ботев" . Пловдивчани изтърваха няколко добри полоения, включително удариха греда чрез Иван Василев. В последната минута "Ботев" стигна до почетно попадение чрез Салиф Сисе. Нападателят беше намерен зад гърба на защитата от Стефан Попов и с удар по земя в обратния ъгъл преодоля Илиев.  Повторенията показаха, че Сисе е бил в засада.

Така "Лудогорец", който изглеждаше сигурен победител, се наложи да потрепери в края на мача. Футболистите на "Ботев" имаха две статични положенияв самия край на добавеното време, от които обаче не се възползваха.