Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германският президент Йоахим Гаук бе улучен по главата с яйце при визитата си в Прага, предаде Ройтерс.

Всъщност то бе хвърлено по неговия чешки колега и домакин Милош Земан.

Петима президенти се събраха в Прага, за да честват 25-ата годишнина от чехословашката Кадифена революция, сложила край на комунизма и довела до безкръвното разпадане на федерацията. Милоши Земан посрещна колегите си Йоахим Гаук от Германия, Андрей Киска от Словакия, Бронислав Коморовски от Полша и Янош Адер от Унгария.

По петимата държавни глави обаче полетяха яйца и домати. Президентите се изправиха срещу гнвна тълпа, излязла на протест срещу Милош Земан. хиляди хора носеха червени картони, с които призоваваха чешкият президент да се оттегли. Те бяха ядосани от скорошна реч на държавния глава, изобилстваща с груби изрази, а също така и от подицията му за конфликта в Украйна. Според бившия комунист Земан това е конфликт между две групи украински граждани, а не руска агресия.

Пражани показват червени картони на Милош Земан.

Яйцето ударило Йоахим Гаук в слепоочието. 

"Той беше разтърсен от удара, но продължи програмата си както беше предвидено", заяви говорителят на чешкото президентство Иржи Овчачек.

Земан казал на Гаук: "Извинете ме, господин президент, това яйце беше предназначено за мен, не за вас".

Ключови думи

Коментари

Елф

Защо ли ми напомня 1968 г.? И сега в 2014 г. чехите хвърлят яйца по привърженика на Путин, пък бил той и президента на страната, а в НаРъБа напълнихме парламента и министерски съвет с тях.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.