"Идват избори, ще ни вдигнат заплатите, ще има още 15-16 км магистрала, ще има за пържоли. И както е казал началникът на смяна в "Чернобил": всичко ще е наред."

Така в свой стил направи прогноза за предстоящата година Ицо Хазарта по бТВ.

"Може би всички забелязоха, че на такива като мен им беше забранено да упражняват своята професия. Това ми остави много свободно време да бъда в големите търговски вериги, където всички ние можем да постигнем така желаната... заедност", описа той отиващата се 2020 г.

"В днешно време четеното е сериозен порок, но имам рожден ден и го признавам", каза Хазарта за част от заниманията си през годината на пандемията.

Той коментира и дистанционното обучение на учениците като родител на две дъщери. Според него в сегашната ситуация това е единственият възможен вариант, макар че е ясно, че съвсем не е най-добрият.

"За много от родителите българското училище представлява нещо като детски клуб, в който да могат безплатно да си оставят децата, за да може някои да им ги гледа. Току-виж,  че и научили нещо. Но основното е някои да им ги гледа", смята той.

"Засега има само 70 мъртви учители, но ако се възстанови присъствената форма на обучение, има доста живи учители, може да има някои "сухи съчки", които за изгорят, но това не е толкова важно...", добави той иронично с препратка за изказванията на доц. Атанас Мангъров за "сухите клечки".

"Единственото възможно в тази ситуация е онлайн обучението. Всички знаем, че не е най-доброто, но това е", убеден е изпълнителят.

Хазарта разказа и за свои разговори с гръцки приятели, в които сравнявали мъдростта на двата народа.

Гъркът му обяснявал - "нашият народ си избра за министър-председател сина на предишен министър-председател".

А Хазарта му отговарял - "нашият си избра бодигарда..."

"Мъдрото си е мъдро. Неслучайно цяла Гърция е тук през лятото", обобщи рапърът .

Той разказа и за скорошното си посещение в Испания:

"Чух, че хората в Испания били по-глупави от нас. Аз реших да отида и да проверя. Там маските са задължителни навсякъде, и на улиците, а хората го спазват това нещо.

Такива изпълнители като мен там получават 80 на сто от декларирания доход за миналата тодина...Много глупаво от тяхна страна".