Добро утро, малки поцинковани кофички!

Как сте? Наспахте ли се добре? Как спахте, след като прокуратурата негласно призна, че записите са на Бойко? Нямало данни за престъпления, нямало да се образува досъдебно производство. Но явно записите са истински. Нито дума за това.

Та, добро утро! Как сте, малки поцинковани кофички? Как сте, като даже прокуратурата негласно демонстрира това, което всички говорим от месеци – записите са истински? Как сте, като знаете колко яростно отричахте всичко? Как сте, като знаете, че месеци бяха загубени в най-страшната пандемия, за да браните един простак? Един срам за България. Как сте, като знаете какво трябваше да преглътнете?

Добро утро, малки поцинковани кофички! Как сте, като знаете, че един страхлив простак се крие от собствения си народ? Как сте, като знаете, че докато „задоволява човешките си потребности“, ви нарича прости поцинковани кофи? И по-зле де, но мен ще ме блокират и осъдят, ако повторя думите. Хубаво ли ви е?

Добро утро, малки поцинковани кофички, как сте? Как сте, като знаете, че заради едното политическо оцеляване месеци бяха пропуснати и България е в челните места по смъртност в света? Как сте, нещо не защитавате „тоталната промяна на системата в нов проект на конституция“? Как сте, като знаете, че сте употребени? Употребени като малки поцинковани кофички…

Добро утро, малки поцинковани кофички! Как сте? Спахте ли добре след вчерашното съобщение на прокуратурата? Доволни ли сте от себе си? Доволни ли сте каква държава оставяте? Доволни ли сте от тотална дупка, в която ни вкарахте? Доволни ли сте от тоталното разделение между хората, което направихте, само и само да се задържи малко власт?

Добро утро, малки поцинковани кофички! Как сте? Как спахте? Поне един няма ли да каже, че не е могъл да спи добре и иска да се извини? Поне един няма ли да се извини за записите, за загубата на време, за съсипването на институциите, за нивото на смъртност? Поне един? Поне за едно нещо? Поне за един запис на един простак?

Добро утро, малки поцинковани кофички! Как сте? Спахте ли добре? Защото мнозина не сме. И се чудим какво да направим с институции, които отказват да си изпълняват задълженията. И нищо, даже съдебни решения, не може да ги накара. Това е наследството, което оставяте, докато дрънкате като празни поцинковани кофички.

Добро утро, малки поцинковани кофички! Как сте? Спахте ли добре?

Коментарът е фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.