Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията одобри българска схема в размер на 78,2 милиона лева (близо 40 млн. евро) в покрепа на малкитя предприятия, засегнати от коронавируса.

Предвижда се пряк грант в размер на 50 000 лева (около 25 565 евро) за всеки бенефициер. Целта е предприятията да покрият част от разходите си за работа.

Схемата ще бъде съфхинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР). Тя трябва да бъде достъпна за малки предприятия, работещи в определени сектори и изпълняващи определени изисквания, определени от българската държава.

Фирмите трябва да са имали годишен оборот от най-малко 500 000 лева (близо 250 000 евро) през 2019 г. и да са пострадали от намаляване на оборота с най-малко 20 на сто заради избухването на заразата.

Целта на схемата е да се помогне на бенефициерите за преодолеят икономическите последици от вируса и да запазят заетостта.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.