"Ако Джошуа е така... Естествено, едва ли ще стане, но ако е мъж намясто и човек намясто, би ми дал реванш, но..."

Това заяви Кубрат Пулев пред пратеника на бТВ в Лондон в първото си интервю след загубата от Антъни Джошуа в мач за световната титла по бокс в тежка категория. Дали би водил преговори за реванш?

"Защо не?!"

"Най-много ме е яд, че не можах да го победя. Най-много ме е яд, че можех, а пък просто не бях подготвен достатъчно добре", каза още Пулев, който в няколко медийни изяви преди сблъсъка казваше, че е отлично подготвен, чувства се силен и с много енергия.

Часове след боя, докато даваше проба за допинг, Кобрата заяви, че изкарал COVID-19 преди седмици. 

"Много интелигентни, умни хора ми пишат, приятели мои, да не обръщам внимание на злобата. И аз им казвам: хора, това не е важното. Злобата ще я има цял живот. Нас няма да ни има, злобата ще я има. Хорската.

Важното в случая е желанието, трудът, който съм положил, усилията. Това са важните неща. Важното са хората, които оценяват този труд. Тези, които искат да рушат, тях винаги ще ги има. Винаги ще ги има хората, които ще седят и ще лентяйстват и ще сочат с пръст и ще казват: ха, ха, ха - видяхте ли", раче Кубрат.

"Благодаря на всички хора, които ме подкрепиха. Аз го написах и в моя фейсбук профил, които желаеха тази победа, които я приемаха за лична. Защото не са малко. Важните за мен са именно тези хора, които оценяват труда и усилията, които съм положил, за да стигна до този мач и до това ниво", допълни той. 

Как ще продължи сега напред? 

"Както винаги, с усмивка", отвърна той.

Пулев няма намерение да се отказва. Той иска да продължи, а вече получава оферти за мачове. Такава му отправи Хюи Фюри, блатовчед на Тайсън Фюри, чийто баща - Питър, беше треньор на световния шампион. Хюи се би в един от подгряващите мачове в събота в "Уембли арена". А баща му каза добри думи за българина пред британските медии.

Хюи Фюри и Кубрат Пулев имаха битка на галавечер в столичната зала "Арена Армеец" през октомври 2018 г. Кобрата спечели, а Фюри още тогава поиска втора среща.

"Готов съм, шом Хюи има желание ще се бием пак и пак ще го победя", рече Пулев пред бТВ.

От Клуб Z - възможно ли е скоро да има реванш между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев?

Не. Не и в близките години. И днес британските медии излязоха с информации за спрягания вече от месеци обединяващ световните титли мегамач между Джошуа и Тайсън Фюри. Той бе тема дори в дните около сблъсъка с Пулев.

Според "Дейли мейл" Ей Джей и Циганския крал ще си разделят 200 милиона паунда. Ако парите са тези, това ще е най-доходоносният за двама боксьори двубой в историята на тежката категория.

Кандидати за домакини са вече Катар, ОАЕ, Саудитска Арабия... И се преговаря за два боя, единият през май, а другият - в края на 2021 г.

Има и друго. Срещата Джошуа - Пулев беше защита на титлата на IBF. Логично, тази федерация сега отива на опашката. Дори и без мач с Фюри, Джошуа има защити на WBO и WBA. Ако ги откаже, губи поясите, така че едва ли ще го направи. Така ще минат най-малко две години, преди отново да дойде ред на IBF.

Реванш между шампион и претендент в професионалния бокс обикновено се прави тогава, когато ролите се разменят. Както стана между Джошуа и Анди Руис през миналата година. Мексиканецът сензационно срази британеца с нокаут на 1 юни 2019 г. в Ню Йорк. Последва реванш в Саудитска Арабия в края на годината и Ей Джей си върна титлата с победа по точки.

Имало е клауза в договора, задействана от Джошуа. Такава е фигурирала и в контракта с Кобрата, но само при условие, че шампионът загуби. 

Реванши са правят и тогава, когато и двамата боксьори са много популярни, а оттам и имената им носят много пари. Но всичко се договаря предварително. Както стана с Фюри и Дионте Уайлдър. И както се планира да стане с Фюри и Джошуа.