Авторите на "Корона, чао" написаха ново публично обръщение към премиера Бойко Борисов.

"Лесно е да мразиш, трудно е да обичаш, защото любовта и приятелството търсят разбиране, а ние трябва да се разбираме", призоваха актьорът Драган Спасов-Дац и композиторът Александър Митевски от Северна Македония.

Помните ли Борисов от лятото, седнал зад волана на джипа си и доволно припяващ на "Корона, чао", северномакедонска версия по мелодията на "Белла, чао". Прочутата италианска песен през Втората световна война се превръща в песен на съпротивата срещу фашистката диктатура, а по време на първата вълна на коронавируса, която силно засегна Италия, беше мелодията, която обединява и дава сили на милионите хора, останали затворени по домовете си.

Балканската версия беше доста по-лековата и закачлива. А освен това премиерът ни бе увековечен заради фразата от заседание на МС "Не кашляй там!"

Тогава във фейсбук Драган Спасов-Дац и Александър Митевски специално благодариха на Борисов, че слуша песента в колата си. "Голямо благодаря на премиера на Р България, Бойко Борисов, който току-що изпрати послание за взаимност и подкрепа за страната ни в борбата с този вирус. Чрез нашата песен "КОРОНА ЧАО", която носи оптимизъм навсякъде. Песента не знае граници и езици", написаха преди месеци.

Въпреки призива в песента и въпреки активното участие на българския премиер короната така и не си отиде.

Но междувременно българо-македонските отношения сериозно се обтегнаха. В този нов контекст Дац и Алексадър отново се обърнаха към Борисов, като го придружиха със свой кавър на "Целувката на Ана".

Във фейсбук Дац публикува официалното видео и се обърна директно към българския премиер.

„Господин Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо..., на помощ идва първият съсед“.

Господине Борисов, Ви пишувам на мојот јазик затоа што знам дека добро се разбираме и за нашите два јазика немаме...

Публикувахте от Dragan Spasov Dac в Понеделник, 14 декември 2020 г.

От публикацията става ясно, че двамата имат балкански проект  - кавъри на известни любовни песни от различни страни на полуострова.

Малко по-късно двамата певци получиха отговор от профила на Борисов:

"В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме. Точно както през годините ние винаги сме го правили за нашия първи и най-близък съсед! И точно защото сме най-близки не трябва да допускаме да се отдалечим. Приятелството между нас е силно. А най-силните връзки са най-емоционални. Но това не означава, че трябва да се отмятаме от обещанията си и да се обиждаме. Като приятели трябва да сме честни един към друг".