Възможно е след парламентарните избори БСП да състави програмно правителство с подкрепата на ДПС, след като лицата, които стоят зад снимките от премиерската спалня ще нанесат нови тежки удари на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов преди предстоящите напролет парламентарни избори. В този процес може би участвали главният прокурор Иван Гешев и депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Това коментира в интермю за БНР политическият анализатор и бивш зам.-председател на ДПС Осман Октай, който макар и извън Движението анализира процесите в него, често позовавайки се на вътрешна информация.

"Няма да се изненадам Бойко Борисов да получи много тежки удари до изборите от тези, които изнесоха чекмеджетата и снимките от неговата спалня. Той тепърва ще бъде похарчен от тези, които създадоха този модел на управление и няма да се изненадам в този процес да участва Гешев и хората около Пеевски.

Тогава, при евентуална победа и реализиране 80-90 мандата Нинова (лидерът на БСП Корнелия Корнелия) може да се саможертва за управление ала "Беров" и "Орешарски". И тогава ДПС ще могат да влязат в управлението със собствени кадри, биха подкрепили експерти и програмно управление.

Имам информация, че вече се работи по такъв вариант от задкулисието", заяви Октай.

По думите му хора като Пеевски, Доган и Борисов са политически и финансови посредници на задкулисието, наречено "дълбоката държава".

Октай обаче разви още една сюжетна линия: че самият Пеевси можело да бъде "ударен" от Гешев - с цел изчистване на образа на ДПС. А почетният председател Ахмед Доган щял да се дистанцира - че не знаел какво са вършили Пеевски и Борисов зад гърба му.