В духа на предизвикателния език преди шампионски мач по бокс, Кубрат Пулев увери, че ще победи Антъни Джошуа и след това ще го покани да потренират на Белмекен, за "да види защо има такава сила в нас, българските спортисти".

"След като го победя, го предизвиквам да дойде в България, да дойде на Белмекен, да види как сме се подготвяли, да види защо има такава сила в нас, българските спортисти", казва Пулев в ново видео, публикувано във фейсбук страницата на WINBET, негов партньор за боя.

Срещата между двамата е на 12 декември в Лондон. Джошуа, носител на златен медал от Олимпиадата в британската столица от 2012 г., е двукратен световен шампион в тежка категория във версии IBF (Международната боксова федерация), WBA (Световната боксова асоциация), WBO (Световната боксова организация) и IBO (Международна боксова организация).

"Когато той изкачи върха Зъбчето, който всеки един спортист изкачва, когато е на Белмекен, защото е изключително приятно и зареждащо, тогава ще осъзнае защо съм го победил", допълва Кобрата, който е официален претендент на IBF.

Преди няколко дни българинът прогнозира победа с "красив нокаут" в някой от по-късните рундове от мача.

Пулев и Джошуа трябваше да излязат на ринга на "Принсипалити стейдиъм" в Кардиф още на 28 октомври 2017 г., но 10 дни преди мача българинът се контузи. Той веднага бе заменен от Карлос Такам, който загуби от британеца с технически нокаут в 10-ия рунд.

На 2 март 2020 г. "Мачруум боксинг" и "Топранк" - промоутърските компании на Джошуа и Пулев, обявиха, че двубоят между двамата ще се проведе на 20 юни на стадион "Тотнъм Хотспър". Месец по-късно заради пандемията срещата бе отложена за края на 2020 г.

Само 1000 зрители ще бъдат допуснати до сблъсъка в залата до стадион "Уембли". Толкова разреши британското правителство, според това в кой район се провежда дадено събитие и какво е нивото на заразата там. Лондон е в Ниво 2, което означава до 2000 зрители на открито и 1000 на закрито.

Билетите бяха пуснати в продажба в петък и свършиха за секунди.

Въпреки увереността на българина в победата за Великобритания Кубрат Пулев е "репетицията" преди евентуалната битка между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри - носителят на титлата на WBC (Световния боксов съвет). Победителят от този потенциален двубой ще обедини всичките титли в тежка категория. Последният абсолютен световен шампион е легендарният Ленъкс Луис.

Междувременно Антъни Джошуа обяви, че е получил съвети от Владимир Кличко за мача с Пулев, но ще ги пренебрегне. Двамата са приятели, а Джошуа, който е бивш спаринг партньор на украинеца, детронира именно него на 30 април 2017 г. през 90 хиляди зрители на "Уембли".

Кличко нокаутира Пулев през есента на 2014 г. Тогава Кобрата за първи път излезе в мач за световната титла.