Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ден след като външно министерство опроверга обвиненията на Москва, че България е предоставала на НАТО територията си като площадка за евентуални удари срещу Русия, премиерът на България Бойко Борисов подчерта, че страната ни единствено модернизира летищата си - както правят всички държави.

Министър-председателят отправи коментара си по време на посещението си в БулБИО.

"Единственото, което се прави различно в България през последните месеци, е да се подновяват самолетите, механизираната техника, корабите, които са планирани от много години. Нашият флот е в окаяно състояние и затова е необходимо да сложим новите кораби във въоръжението на Българската армия", отбеляза министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов изтъкна още, че модернизирането на пистите, радарите и инсталациите е важно, за да бъдат пригодни за новите самолети F-16 Block 70, които страната ни закупи.

Обвинението на Русия

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че Москва се безпокои от увеличената активност на НАТО в Черно море и поименно посочи България и Румъния като територии, на които се разработват сценарии за потенциална атака срещу Русия.

"Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат оръжия за нападение", каза на брифинг Захарова. "По време на ученията се разработват сценарии, които предвиждат удари, вкючителни на руска територия".

Силите на НАТО все повече присъстват в пристанищата в Черно море, увеличават се полетите на разузнавателни самолети и на безпилотни апарати на Алианса, допълни говорителката.

"Черноморският регион вече има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните държави", каза още Захарова. "Появата на нов играч тук, очевидно не с най-добри намерения, подкопава регионалната стабилност и забива клин между съседните държави".

Отговорът на МВнР

Българското външно министерство опроверга обвиненията, като посочи, че мерките в Алианса "са отбранителни, пропорционални и в съответствие с международноправните норми".

"България не участва в никакви сценарии за нападение срещу която и да е държава", отговори българското външно министерство. "Всички мерки в рамките на Алианса целят засилване на отбранителния и възпиращия потенциал на източния фланг на НАТО в защита на населението и териториите на страните членки". 

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Наистина непоносима е руската

Наистина непоносима е руската перверзна, политическа философия. За руснакът всичко е ОК, когато всичките му съседе стоят със свалени гащи, молят му се да не им влиза в двора и да не ги бие. Когато, обаче, някой спре да се радва на боя с руска тояга, той изведнъж става неимоверна заплаха за руската, кварталната мутра. Отвратителна наглост!
 's picture

Бобо

Бацо Тулупа

Мале мале, нашия хвалипръцко голямо шубе го тресе от началството в Кремъл, оправдава се гузно, като насран първолак пред класната, а иначе щеше да се похвали какви писти прави, какви радари слага, но шубето голямо, а нашия е страхлив като заек, еле пък от баба Меца от север . Похвали се бе Тулуп , кво си мислиш, че Москва няма разбере ли, тя Москва е приготвила памперса преди още да си се насрал бе простако.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.