Прокуратурата да се захване с пълна проверка на твърденията на министъра на околната среда Емил Димитров за действия и бездействия на министерства, областни управители, кметове, институции във водния сектор. Сигналът до главния прокурор за злоупотреби на властта, за които говори министър от правителството, ще бъде пратен на главния прокурор Иван Гешев от Корнелия Нинова. Това обяви самата тя. А сезирането ще се изразява в ... пълна стенограма от появата на Ревизоро, както е популярен Димитров, в петък на парламентарната трибуна. 

Министърът пристигна в Народното събрание неочаквано, обяви, че догодина освен редовни парламентарни и президентски избори може да има и "водни бунтове" и още едни избори заради тях. По думите му цели райони в страната, например Бургас, може да останат без вода още през лятото и намери причината в начина, по който се управляват язовири и водни ресурси. Той застана и срещу колежките си в Министерския съвет Петя Аврамова и Десислава Танева, които имат отношение към стопанисването на язовирите. Нападна и кмета на Бургас Димитър Николов, който е и зам.-председател на ГЕРБ. Не пропусна да спомене и кмета на Перник Станислав Владимиров, който пък е от БСП - него заради прословутия "спешен" водопровод, който държавата прокара от София по време на водната криза заради пресушения яз. "Студена". 

"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност. Министър Димитров изнесе в петък в парламента факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции.

Сезираме главния прокурор за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието, за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Бойко Борисов за неупражнен контрол.", анонсира сигнала си до Иван Гешев Корнелия Нинова. 

От левицата още в петък поискаха оставката на правителството заради думите на Ревизоро. Поискаха и Борисов са се яви в парламента по темата, но това не се случи. От ДПС пък настояха или за отстраняването на министъра от премиера, ако разказът му почива на неверни факти, или за оставка на Борисов, ако първото не се случи. В НС дойдоха само "засегнатите" Аврамова и Танева, за да опровергават от трибуната казаното. Борисов пък се срещна с Ревизоро. И на тази среща прогнозираната малко по-рано водна криза бе "отменена".