Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

COVID-19 струва на страната до този момент 2 милиарда и 818 милиона лева, а за следващата година са предвидени 3 мириарда и 100 милиона лева.

Това обяви пред "Дарик" министърът на финансите Кирил Ананиев. По думите му държавата планира да има компенсации за фирмите, които не работят заради заповедта за спиране на работа заради противоепидемичните мерки, посочи още министърът, като допълни, че в момента се водят разговори по този въпрос. Уточни обаче, че не се предвижда отпадане на лицензионни такси с 1/12 част заради затварянето на част от бизнеса (в момента по заповед на здравния министър Костадин Ангелов до 21 декември всички заведения са затворени за посещения, моловете и големите търговски центрове с изключение на хранителни магазини, аптеки и офиси на банки и някои други компании, не работят фитнесите, всички видове обучения са онлайн - б.р.)

Ананиев коментира и приетият миналата седмица бюджет за 2021 г., разкритикуван и от президента Румен Радев. 

"Това ми е 35-ия бюджет, работил съм с всички правителства досега и съм работил честно и достойно и мисля, че тези бюджети бяха характеризирани с добри показатели и цели и спазване на фискалната дисциплина на държавата"

"Президентът няма необходимото образование и основание да критикува бюджета за 2021 година. Той разединява нацията и противопоставя едни хора на други", заяви финансовият министър. 

И посочи, че критиките и от страна на бившия премиер Иван Костов не отговарят на реалността (той е икономист по образование - б.р.). Ананиев даде за пример доклад на "Стандарт енд Пуърс", в който агенцията дава прогноза за бързо възстановяване на страната без дисбаланси. Същият доклад вчера за пример даваше и премиерът Бойко Борисов. 

Финансовият министър обясни, че през следващата година при дефицит от 3,9 процента, отиваме на дефицит от 1,5 на сто, тъй като изключваме парите за мерките срещу коронавируса. През 2021 г. правителството предвижда 2,5% ръст на БВП, посочи още министър Ананиев.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

??????

Фишовете на сестрите в нета не сочат такива разходи.. Можи би ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ излязат накрая 2,8 милиарда.. Ама май друг ша тегли тогава калемчето..
Филип Боев's picture
Филип Боев
Филип Боев

ГЬОНСУРАТ

Ананиев също нямаше образование , когато бе Министър на здравеопазването и то в началото на пандемията! Народа на това му вика ГЬОНСУРАТ!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.