Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Десетки автобуси и още повече таксита около 10 часа блокираха пл. "Батенберг" в столицата.

Пред медии представители на превозвачите за пореден път настояха нерагламентираният превоз да бъде вписан като престъпление в Наказателния кодекс и да предвижда затвор (президентът Румен Радев наложи вето на тази промяна и то донякъде изненадващо мина в НС, б.р.).

Днешният протест има предупредителен характер, казаха участници, а не липсват и доста лозунги именно срещу президента.

"С моя автомобил сме най-малката икономическа единица – имам разходи в 30 направления - разказа пред медии Кирил Ризов, председател на Съюз "Такси". - Трябва да се даде дефиниция за споделено пътуване – там да няма икономическа изгода."

Човекът даде пример, че ако четирима си делите разходите да отидете на работа с кола, само това представлява споделено пътуване - без да остава печалба.

"Затова, докато в НК няма ясно разграничено и постановено: затвор за нерегламентирания шофьор и конфискация на превозното средство, в никакъв случай не може да се спрат нерегламентираните превози – това сме го опитали години наред.

Опитвахме Uber, опитвахме "Максим", какво ли не - само Наказателният кодекс може да ги озапти", безкомпромисен е Ризов.

Протестиращи заплашват, че ако исканията не бъдат изпълнени...

"...заявяваме пред целия български народ, че всички таксиметрови и автобусни превози преминаваме в сива, черна – както искате – икономика!"

 

 

Коментари

....

Не е шега работата. Дано се вземе разумно решение.

Конкурентите на таксиджиите

Конкурентите на таксиджиите да се разстрелват. Няма друго решение явно. Че иначе ще им се наложи да предлагат конкурентна и добра услуга, което хич не им харесва. Ако таксиджия се напие и убие трима на пътя, присъдата ще е по-малка отколкото някой, който е взел някой лев под масата. Изключително абсурдно законодателство.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.