Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, който сега е лидер на партията "Републиканци за България", разкритикува бюджета, който днес ще бъде обсъден от парламента на второ четене. 

Бюджетът за следващата година е грешка, написа Цветанов в открито писмо до парламентарната група на ГЕРБ. Дълго време той беше шеф на тази група.

Според Цветанов бюджетът е приет на първо четене под натиска на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, но ако бъде окончателно гласуван в този си вид, би увредил трайно финансовата стабилност на България, заявява той.

"В него се харчи прекалено много, а раздаването на толкова милиарди, които не са обезпечени със съответните приходи, е безотговорно действие, което обрича страната ни на поредица от години с тежки бюджетни дефицити. На практика този бюджет поставя край на водената през последните 20 години в България политика на строга финансова дисциплина, която е доказала своите резултати", смята Цветанов.

Според него подобен бюджет ще минира следващото управление, защото новият кабинет ще наследи големи дългове и огромен дефицит.

"Ще трябва да избира между три лоши варианта - допълнително затягане на коланите по време на криза, повишаване на данъците или допълнително задлъжняване. Такъв резултат може и да обслужва политически сегашния премиер, но е в разрез с интересите на българските граждани", убеден е Цветанов.

Според него е важно да бъдат предприети ефективни действия в подкрепа и на най-засегнатите сектори на икономиката.

"Много компании няма да могат да оцелеят, а други ще трябва да претърпят значителна трансформация. Трябва да предложим лесно достъпни варианти за изход на всички тях. Първите трябва да имат бърза опция за ново начало в друг бизнес сегмент, а вторите трябва да получат силна подкрепа за адаптиране към новата реалност. При подобна пазарна ситуация средствата, изхарчени ефективно в подкрепа на икономиката са безценни, защото всеки запазен или новоизграден бизнес означава по-малко безработни и по-слаб натиск върху социалната система", коментира Цветанов.

Коментари

Апартамент Цветанов,

"Отхвърлиха предложението на Корнелия Нинова за оттегляне на Закона за държавния бюджет за 2021" :)
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Какво е това нещо физкултурник - политик. Нещо като нищо.

!

Нито един икономист, не би подкрепил такъв бюджет.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.