Петима са задържани в столичното Пето РУ заради вандалски прояви по време на протеста миналата нощ, съобщи МВР. Трима от тях са непълнолетни. Образувано е досъдебно производство.

В същото управление е отведена и жена за установяване на нейната самоличност.

Арестуваните са за потрошените стъкла на офис на ГЕРБ в квартал "Оборище". Те са хвърляли камъни и боклуци пред входа. По-голяма част от протестиращите се разграничиха от тях, определяйки ги като "провокатори".

Освен че са "пратени" с определена цел, те били и пияни, по думите на някои от организаторите на протеста, традиционно завършил на "Орлов мост".

А протестът снощи бе най-многолюдният в последните дни и премина основно пред старата сграда на Народното събрание. Имаше няколкостотин души. Исканията бяха отново за оставки на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Още към 18 часа там са хвърлени бомбички и димки. Беше осуетен замисъл да се постави венец пред "мъртвото 44-то Народно събрание".

След това протестиращите се отправиха към бившия Партиен дом, Министерството на отбраната и други институции. За финал някои са потрошили клуб на ГЕРБ в центъра на столицата.