Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания Apple продължава да плаща заради скандала със забавянето на старите iPhone-и - този път 113 млн. долара от властите в 34 американски щата, съобщи Engadget.

Това е поредното дело, което Apple губи, след като през 2018 г. множество жалби принудиха компанията да признае, че забавя старите версии на емблематичния си смартфон. Причината - с времето батерията започва да държи по-малко заряд. Със забавянето на процесора телефонът харчи по-малко батерия, и така, без потребителят да забележи, тя отново издържа цял ден на едно зареждане. 

За сметка на това приложенията се отварят и работя по-бавно.

Разбира се, забавянето лесно се забелязва от потребителите, които си направят труда да проверят - едни и същи устройства преди и след ъпдейт дават различни резултати на реални и синтетични задачи. В Apple бяха наясно с това и по тази причина решиха да признаят за решението си.

Последваха колективни искове в САЩ, Франция, Израел, Южна Корея и други държави за десетки и стотици милиони. Проблемът не е само принципното решение на Apple - то може да бъде напълно ефективен подход, който много потребители видно не са усещали, а фактът, че компанията прикрива практиката си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.