В абсолютен фарс се превърна тазсутрешният опит на бТВ и Антон Хекимян да направят интервю с евродепутата Ангел Джамбазки по повод на вече известните видеа от протест пред централата на партия от понеделник, в които ясно се вижда човек, приличащ силно на Джамбазки, мятащ пиратки по хората на улицата. 

Самият евродепутат се включи онлайн от двора на ВМА, в която е доброволец в помощ на лекарите и сестрите в битката им с коронавируса. Облечен в защитен костюм и с очила на главата, Джамбазки отказа да отговори на въпроса: "Вие ли бяхте човекът, който мяташе бомбички по протестиращите", въпреки че Хекимян зададе въпроса десетки пъти. 

За сметка на това зам.-председателят на ВМРО обвини бТВ и водещия в пристрастие към хората на улицата, защото от телевизията отказвали да показват кадри, на които се виждало как протестиращите първи започват агресията и мятат от своя страна пиратките. 

"Не бъдете пристрастни, покажете видеото на хората, които мятаха бомбички по нашата сграда. Вие пускате само кадрите на Алфа тв (б.р. - телевизията на партия "Атака", определяна като проруска, която също пусна видео от вечерта). Много е интересно как съчетавате интересите на Джордж Сорос и интересите на Владимир Путин", заяви Джамбазки, без да обясни какво точно има предвид. 

Целият разговор протече в едно постоянно надговаряне, в което Хекимян се опитваше да разбере дали евродепутатът е мятал бомбички. Джамбазки пък обясняваше, че това е маловажен въпрос. Важният бил защо тези хора първи започнали агресията и защо полицията не ги е спряла. 

Иначе обясненията за вечерта не се отличават от всичко, което до момента вече е казвал зам.-председателят на патриотите. Както заяви в интервю за Клуб Z от 18 ноември - той и неговият съпартиец само се защитавали и пазели историческата сграда на ВМРО. Тогава Джамбазки не отрече, че той е лицето, хвърляло пиратките, предвид че в първия въпрос се съдържаше констатацията: "Г-н Джамбазки, бяхте заснет как хвърляте пиратки от прозореца на централата на ВМРО." Това е съвсем видимо и от заснетите кадри. Защо днес отказваше да даде категоричен отговор "да" или "не", така и не стана ясно.

Иначе се стигна и до абсурдни размени на реплики. Например водещият реши да попита дали мятането на бомбички е в резултат от някакъв комплекс, заради това, че самият Джамбазки не е бил в казарма, а сега е един от най-големите радетели за нейното връщане. 

"Този въпрос да не е някакъв комплекс, че не сте завършили психология?", попита на своя глава Джамбазки и довърши:" Защо ми задавате въпроси тип "Наталия Кобилкина?"

На което Хекимян напомни, че г-жа Кобилкина се е специализирала в науката сексология и вметна, че вероятно такива мисли навяват евродепутата рано сутрин.

До края на живото включване от двора на ВМА не бяха дадени никакви по-смислени обяснения на инцидента. Разбрахме само, че ако някой стреля с пистолет по евродепутата и той вероятно щял да отвърне по същия начин - пак реципрочно. Разбрахме, че не харесва въпросите на Хекимян и че смята, че трябва да се задават други, както и че ВМРО не било клуб по шиене на гоблени, та да нямат право да се "защитят" при проявена към тях агресия.