A1 ще бъде първият телеком в Европа, който предлага уникалния в света смартфон с вградена под дисплея камера – ZTE Axon 20.

Предварителните поръчки за смартфона ще започнат от 23 ноември на A1.bg, а първите 100 клиента, закупили устройството, ще го получат в комплект с безжични бъдс слушалки. ZTE Corporation е основен международен доставчик на телекомуникационни технологии за корпоративни и частни клиенти, а Аxon 20 e първият смартфон, чиято предна страна е изцяло заета от дисплея, което осигурява кинематографично преживяване на професионално ниво. 

Това означава, че няма и следа от камерата - потребителят не вижда дори малка дупка в горната част на екрана. 

Като водещ производител на умни устройства ZTE инвестира много време и усилия в разработването на технология за вграждане на камерата под дисплея, преодолявайки редица технически препятствия. Компанията разработва пет ключови технологии, включително специални материали, чипове за контрол, фини компоненти на електрониката, специална матрица за пикселите, както и уникалния за компанията софтуерен алгоритъм за снимане на селфита. Тези иновации позволяват на ZTE да вгради още технологии под дисплея, като например фоново осветление, озвучителни системи и сензор за пръстов отпечатък, запазвайки целостта на екрана без никакви пробиви. Иновативен светлинен сензор автоматично засича околната осветеност и променя яркостта на дисплея в синхрон с нея. 

Компанията успешно изпревари други сериозни конкуренти на пазара, чиито устройства се очакват догодина, като Xiaomi, Vivo и Oppo.


 
ZTE Axon 20 е оборудван с 6,92-инчов OLED дисплей, който поддържа 10-битово цветопредаване, както и 100% покритие на DCI-P3 цветова гама. Това му позволява да пресъздава картина, която по нищо не отстъпва на стандартите на съвременната кинематография. Освен това FHD+ резолюцията прави картината много детайлна, а OLED технологията прави цветовете на дисплея по-наситени и живи. Благодарение на съотношението на екрана от 20,5:9 и DTS:X Ultra 3D озвучаването, устройството може да възпроизведе усещане за гледане на филм в киносалон. 

С дебелина от едва 7,98 милиметра и ултра-тънки страни, ZTE Axon 20 не се отклонява от типичния за серията Axon елегантен външен вид. Извитото 3D стъкло на гърба се състои от 10 слоя, които са внимателно скрепени с 36 различни процеса, за да създадат приятна за допир текстура. Европейската версия на Axon 20 се предлага в изчистен черен цвят. 

Основната камера на ZTE Axon 20 е с обектив от 64 MP и има възможност за заснемане на видео в 4K резолюция и скорост от 60 кадъра в секунда. Нощните снимки се получават страхотно, дори и при слаба светлина, а real-time HDR технологията прави телефона подходящ за снимане при всякакво осветление. Освен основните обективи камерата притежава и технология за стабилизиране на образа, което помага особено при записа на видео с високо качество. Софтуерът на камерата предвижда шест интелигентни шаблона, с които могат да се създават стилни видеа. Специален алгоритъм може да комбинира различни визуални преходи спрямо различни стилове музика. В допълнение към това уникалната технология за запис на цял екран, която създава видео в пропорции 20,5 към 9, може да поддържа боке ефекти за портрети, което добавя допълнителни опции за персонализиране на записите. 

Аxon 20 работи с високо-ефективен 8-ядрен 12-нанометров чип и е с издръжлива батерия с капацитет от 4220 mAh. Тя е подкрепена от софтуер за оптимално пестене на заряда и система за бързо зареждане. Всичко това удължава ефективния живот на батерията с впечатляващите 35%. Към това трябва да добавим и 128 GB място за съхранение, което лесно може да бъде разширено до невероятните 2 ТВ, с помощта на Micro SD карта. 

„Със старта на Axon 20 ZTE демонстрира важността на новите разработки и иновациите, както и своята способност да отговори на нуждите на потребителите. В бъдеще ZTE ще остане компетентен и предпочитан партньор за всички, които развиват дигиталния начин на живот“, каза Кристиян Вошич, главен изпълнителен директор на ZTE Австрия, отговарящ за пазарите от Централна и Източна Европа. 

Най-впечатляващото е, че ZTE Axon 20 е в средния клас смартфони.

ZTE Axon 20 ще се предлага за предварителна поръчка от А1 на цени, започващи от 18.99 лева на месец или 359.99 лева в брой, при закупуване с тарифен план A1 ONE Unlimited 5XL. Доставките ще започнат на 4 декември – официалната дата, на която стартират продажбите във всички магазини на А1, както и онлайн на А1.bg.