Данийл Медведев е вторият полуфиналист на заключителния за годината турнир на ATP в Лондон. Руснакът би световния №1 Новак Джокович - 6:3, 6:3, и има вече две победи, след като надделя над Александър Зверев. Предстои му двубой за престиж с Диего Шварцман, който по-рано отстъпи пред германеца с 3:6, 6:4, 3:6 и няма шанс да продължи.

Джокович записа едва четвъртата си загуба тази година, като тук влиза и дисквалификацията му на US Open. Другите две са във Виена наскоро и на "Ролан Гарос". Срещу Медведев той се представи много слабо, направи 24 непредизвикани грешки срещу двойно по-малко на неговия опонент.

Сърбинът все още може да намери място на полуфиналите - в петък той има пряк сблъсък за второто място в група "Токио 1970" със Зверев. Активът и на двамата е по една победа и загуба.

Аналогична е ситуацията и в гр. "Лондон 2020", където Доминик Тийм вече е в топ 4, Андрей Рубльов - извън втората фаза, а Рафаел Надал и Стефанос Циципас в мач помежду си ще излъчат втория полуфиналист. Последните двубои в това каре са днес.