Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Над 10 000 души протестираха днес в Берлин срещу приемането на нов закон за защита от инфекциите, който поставя правна рамка на приеманите ограничения, наложени заради конора-пандемията. Според този закон правителството ще може да ограничава личните права при пандемична обстановка. Правото е ограничено времево за до две седмици, но мерките могат да се удължават. Срещу новия закон протестираха и от опозицията, която смята, че той дава възможност на държават ада се намесва неоправдано в личната свобода.

На протеста в Берлин днес много хора издигаха плакати „ГДР 2.0“, като обвиняваха правителството, че действа по-рестриктивно и от диктатурата в бившата Източна Германия. „Тогава също ни гонеха от улиците, но поне ресторантите не затваряха“, коментира един от участниците. Към протеста се присъединиха и противници на носенето на маски, невярващи в съществуването на COVID-19, привърженици на конспиративни теории за масово чипиране на населението и дори фенове на Тръмп.

Хората започнаха да се събират от 14 часа около Бранденбургската врата. Заради очаквания от сблъсъци и опити за нахлуване в парламента, полицията охраняваше района с над 2000 души, бе разположила водни оръдия и патрулираха дори хеликоптери. Водните оръдия ежеминутно изстрелваха струи над главите на протестиращите, за да се намокрят и това да ги накара да си тръгнат. В крайна сметка полицията разпръсна протеста, след като множеството започна да атакува униформените с пиратки, стъклени бутилки и камъни. Като причина за разпускане на протеста официално бе посочено нарушаването на мерките сещу пандемията в момента – почти никой в демонстриращите плътно един до друг над 10 000 души не носеше маска.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.