Продължава студената война между феновете на "Левски" и Тодор Батков. Преди броени дни адвокатът и шефът на тръста "Синя България" Васил Колев дадоха пресконференция, за да разяснят как организацията ще влезе в управата на клуба и по какъв начин ще получи 15 процента от акциите.

Брифингът обаче се превърна във фарс и безумна говорилня, прехвърчаха искри, а хора от ръководството на "сините" имаха нелепи намеси.

Личеше че, Колев и сподвижниците му не са доволни и това днес бе изразено в декларация. Публикуваме я без редакторска намеса:

"Тръст „Синя България” изразява разочарованието си от отношението на ПФК Левски към съвместната пресконференция на президента на клуба Тодор Батков и Тръста, чиято основна тема беше предоставянето на акции на привържениците и влизането им в оперативното управление на клуба.

Освен, че съобщение за самата пресконференция липсваше на сайта на клуба, събитието бе отразено със странен текст, в който бе подменена темата на пресконференцията и основните акценти. Думата „тръст” е употребена само в изречение с вменен ангажимент за осигуряването на 1 милион лева от страна на привържениците на клуба.

Същевременно Тръст „Синя България” поздравява ПФК Левски за изнесените бодряшки резултати за събраните приходи през 2014 г., но учтиво напомня, че разходите на клуба са 7 (седем) пъти по-големи, дълговете растат, заплатите се бавят, а като резултат липсват и спортните постижения.

В заключение бихме искали да кажем, че първата от основните цели на Тръст „Синя България”, записани в устава на сдружението, е да подкрепя балансирани, конструктивни и здрави отношения между клуба и неговите привърженици. Надяваме се в ПФК Левски да ни отвърнат със същото и да не забравят, че феновете винаги са прави."

Това е поредна атака към Батков и подчинените му на "Герена". Неотдавна босът, ядосан от постоянните нападки към него обяви, че е ако феновете продължават да му лазят по нервите ще им връчи клуба "и да се оправят". Ясно е, че и тоза брак по сметка ще е доста труден...