Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи заяви днес, че не е разочарован от решението на България да блокира началото на преговорите за влизане на републиката в Европейския съюз.

Той допълни, че страната му очаква поддръжка от съседката си на заседанието на Съвета по общи въпроси през декември, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Не съм разочарован. Ние пропуснахме този шанс за утвърждаване на преговорната рамка, но имаме и втори шанс, а именно на Съвета на ЕС по общи въпроси на 8 декември", подчерта Османи пред журналисти. "Още има шанс за провеждане на междуправителствена конференция през декември. Още утре ще продължим преговорите с България", добави той.

Дипломат номер едно на Република Северна Македония отбеляза също, че България ще осъзнае вредата, която може да нанесе на себе си, както и на неговата страна (в случай на повторно блокиране на началото на преговорите с ЕС - бел.ТАСС), а също и на процеса на разширяване и на имиджа на ЕС.

В тази връзка министърът разчита на готовността на българските партньори да поправят допуснатата грешка в близко бъдеще.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Нещо наглее .

Нещо наглее . Или пък изобщо не е в час.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

... по-скоро е второто, след

... по-скоро е второто, след като намесва "имиджа на ЕС"

Mи нека си чака...

Кат си нямат друга работа, да чакат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.