В здравеопазването цари абсолютен хаос! Хаос, който касае всички нас – гражданите на България. Поводът за този хаос е кризата с коронавируса, а причината е тоталната некадърност на правителството начело с министър-председателя, парламентарната му група и здравния му министър.

В този хаос потъват ужасно много хора всеки ден. И хора, които се страхуват от коронавируса и хора, които не се страхуват, тъй като в крайна сметка сме общество, живеем заедно и сме подчинени на едни и същи закони и правила.

Хаосът е тотален. Бойко си кара джипа, министърът на здравеопазването говори неверни неща, парламентарната група на ГЕРБ и ОП приемат закони и правила, в които няма никаква логика и не са в състояние да защитят, предпазят и подпомогнат населението на България. В държавата цари страх и безнадеждност, които се засилват с всеки изминал ден. Така наречените “мерки” се взимат “следварително”, а не с цел да предпазят или да повлияят за в бъдеще.

Знам, че звучи апокалиптично, не знам как се чувствате - само мога да предполагам, - но съм брутално вбесен от това, което виждам. Добре – и ще има ваксина, и коронавирусът ще отмине. По един или друг начин сами ще се справим с тази криза. Казвам сами, защото и сега българите се справят сами, въпреки некадърността и глупостта на управляващите.

И после? Кой ще бъде отговорен за целия този хаос и всичко това, което се случва в момента? Кой ще понесе отговорността и ще понесе наказание с цялата сила и строгост на закона и морала? Кой?

Каквото и колкото зависи от мен, за да има възмездие, ще направя всичко, ама всичко това да се случи.

---

Бел. ред - коментарът е от профила на Слави Трифонов във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.