Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Поредното искане на Десислава Иванчева да излезе с по-лека мярка за неотклонение не бе уважено от Апелативния специализиран наказателен съд.

Това става, след като бившата кметица на "Младост", която е под домашен арест, буквално обстрелва съда с искания за по-лека мярка.

Председател на състава, който ги гледа всеки път, е и председателят на АпСпНС Георги Ушев, който я съдеше по същество.

Иванчева първо получи от Специализирания съд 20 години затвор, а после Апелативният спецсъд намали присъдата на 8 г. (съответно Биляна Петрова и Петко Дюлгеров получиха 7 и 6 г., б.р.).

Всички замесени от аферата с подкупа в "Младост" са категорични, че ще обжалват пред ВКС. Това все още обаче не може да стане, тъй като съставът, председателстван от Георги Ушев, не е написал мотивите си.

Ето и днешното лаконично прессъобщение на съда:

"Апелативният специализиран наказателен съд, 1-ви въззивен състав, остави без уважение молбата на подсъдимата Десислава Иванчева за изменение на изпълняваната спрямо същата мярка за неотклонение от „домашен арест" в по-лека такава.

Съдът намира, че срокът на изпълняваната мярка не е прекомерен с оглед фактическата и правната сложност на делото, както и предвид обстоятелството, че е постановена присъда на втора инстанция."

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ха ха

Тая е най виновната в Бг. Май други виновни няма.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.