Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Малтийката Роберта Мецола от Европейската народна партия (ЕНП) бе избрана днес за първи зам.-председател на Европарламента.

Тя зае мястото на ирландката Марейд Макгинес, която преди месец стана еврокомисар по финансовите услуги, финансовата стабилност и капиталовите пазари.

До изтичането на крайния срок на 9 ноември Мецола бе единственият кандидат за овакантения пост. Тя бе издигната от нейната партия.

Роберта Мецола се прочу у нас в началото на октомври. Тогава тя внесе цели 36 поправки в проекторезолюция на ЕП за страната ни, която бе насочена срещу управляващите у нас. Макар и без да споменава конкретни имена, малтийката вкара в документа президента Румен Радев и укрилия се в Дубай бизнесмен Васил Божков. По-късно обаче, след разразили се протести в интернет срещу нея, тя оттегли обвиненията срещу Божков, че финансирал протестите срещу българското правителство.

Профилите на Мецола във фейсбук и туитър бяха залети от гневни коментари и обидни квалификации, сред които и „кучка“. Имаше предложения дори за сношение с нея и майка й.

В крайна сметка резолюцията бе приета, макар и с не много голям превес. А поправките на Мецола бяха отхвърлени.

„За мен е огромна чест да бъда избрана за първи зам.-председател на ЕП. Ще продължа да бъда силен глас на европейските граждани и на Малта и ще продължа да изграждам мостове през политическото разделение“, заяви днес Роберта Мецола.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.