Кристиан Николов, обвиненият в умишлено убийство на журналиста Милен Цветков на столично кръстовище, остава в ареста. Софийският апелативен съд отхвърли искането на защитата за втората по тежест мярка - "домашен арест". Решението не подлежи на обжалване.

22-годишният мъж е в ареста от 19 април, след като връхлетя с висока скорост с луксозния Audi Q7 на майка си върху автомобила на Цветков, спрял на червен светофар край столичен мол. Той издъхна от раните си минути по-късно. Това стана на Великден.

Впоследствие бе установено, че Николов е употребил три вида наркотици. В момента на удара той се е движел със скорост 99 км/ч, няма и наченки на опити да се спре.

Преди седмица той за първи път присъства физически в съдебната зала, изказа съболезнования на семейството и добави, че ще понесе последствия за стореното.

Въпреки това поредна съдебна инстанция прие, че освен обосновано предположение, че е извършител на деянието, е налична и реална опасност да се укрие.

Миналия път прокуратурата изтъкна високото материално положение на семейството като предпоставка арестантът да се укрие.

Също така стана ясно, че на Николов вече се предявяват материалите на обвинението, което означава, че прокурорите са готови да го внесат в съда.

Те обвиняват защитата, че опитва да шиканира процеса, като не може дни наред понякога да чете материали и да иска допълнителни уточнения.

От своя страна адвокат Любомир Таков твърдеше, че Кристиан е медийна жертва и че е държан в ареста, за да се удовлетвори общественото мнение.

По този повод дори главният прокурор Иван Гешев поиска драстични промени в НК, които да предвиждат доживотен затвор без замяна при настъпила смърт на пътя, ако водачът е дрогиран, пиян над 2 промила, неправоспособен или е превишил разрешената скорост с над 50 км/ч.