Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В емоционално обръщение към колегите си лекари управителят на столичната МБАЛ "Св. София" д-р Христо Мазнейков предлага ръководеното от него лечебно заведение да се обособи като COVID болница. Преди ден Мазнейков публикува в профила си във фейсбук обръщение към медицинските лица, в което остро критикува управниците, политическите партии изобщо и поименно зам.-министърката на здравеопазването и председател на надзорния съвет на НЗОК Жени Начева.

"Излезте от леговищата си, нещастници, и се махнете от постовете, които не са за Вас, защото там трябва да има хора, които да помагат, да са креативни, да вземат решения", заявява Мазнейков.

"Вън некадърните ръководители - поставени парашутисти, нищо неразбиращи от медицина. Колеги, дайте да се обединим и да помогнем на хората, те сега имат нужда от нас", допълва.

И предлага:

"Моят апел към към партиите и ръководството на Министерството на здравеопазването е незабавно да се пристъпи към преобразуването на голяма болница в такава за лечение на COVID-19. Ако желаете, ние ще дадем "Св. София" с 400 легла, но докарайте лекари, сестри, санитари. Без тях не може. Легла винаги ще намерим. Хората ги няма."

Днес д-р Мазнейков заявява, че е написал обръщението си "под стрес и емоция". 

"Аз плачех и пишех. Сега емоцията отмина, дойде време за анализ", заявява.

Посочва, че предложението е отправено, но никой не е потърсил ръководството. "Повтарям отново, ние сме готови да предадем новата си болница с около 400 легла. Ще осигурим и персонал, колкото можем. Но ще трябват още лекари и медицински сестри да се направят графици. По този начин ще спрем да заразяваме болници. Това е един от най-ефективните начини да се спре заразата. Затова се обръщам към министър Костадин Ангелов, госпожа Жени Начева с която лично съм разговарял и съм предложил да вземат болницата. Болниците имат смисъл само тогава, когато изпълняват това, за което са построени. Дано да успеем. Обадиха ми се десетки колеги за помощ, но нито един представител на ръководството на МЗ. Успех на всички и се пазете", заявява още управителят на "Св. София".

Публикуваме пълния текст на обръщението му:

"В този толкова тежък ден съм изпълнен с омерзение към всички които хулеха, пишеха и допринасяха за разрухата на медицинската система в нашата страна. Всички, които идваха и се упражняваха върху нас и ни оставяха след това да вадим горещи въглени от жаравата, всички политици, дейци, ръководители на политически партии, келепираджии, далавераджии, които бяха движени единствено от мотива какво може да развалят от “лошия“ социализъм. Стигнахме до невиждано дъно хора да стоят безпомощни в линейки и колеги да се молят да направим нещо за болните в линейките. Не мога да повярвам, че се случва това!

Къде е сега госпожа Жени Начева - най-големият Цербер, който не даваше и пречеше да се развиват болниците и със своите действия изгони десетки български лекари и сестри в чужбина, къде е здравната каса с нейните регулаторни безсмислени механизми, насочени единствено само и само да не лекуваме добре хората. Излезте от леговищата си, нещастници, и се махнете от постовете, които не са за Вас, защото там трябва да има хора, които да помагат, да са креативни, да вземат решения, визирани в бъдещето. 

Да, гневен съм, защото не мога да понеса тази гледка на умиращи хора, които не можем да приемем и да лекуваме. Самите ние също сме болни. Цяло лято апелираме да се подготвя системата, да се реформира една голяма болница с 2000 легла, да я наситим с лекари и сестри от всички болници, които да командироваме там и да помогнем, а не да заразим всички болници и да разболяваме невинни хора, които имат други болести. 

Животът продължава! Моят апел към към Партиите и Ръководството на Министерството на здравеопазването е незабавно да се пристъпи към преобразуването на голяма болница в такава за лечение на COVID-19. Ако желаете, ние ще дадем "Света София" с 400 легла, но докарайте лекари, сестри, санитари. Без тях не може. Легла винаги ще намерим. Хората ги няма.

Вън некадърните ръководители - поставени парашутисти, нищо неразбиращи от медицина. Колеги, дайте да се обединим и да помогнем на хората, те сега имат нужда от нас. Ясно е, че политиците нищо няма да може да направят. Всъщност, правят - да поставят леки случаи в хотели, като че ли не могат да си стоят вкъщи, а ще ги водим по хотели, за да се грижат камериерки за тях?!?!

Боже, Боже, вън такива политици "гювечари", които опитват и в тази обстановка да крадат.  Да живее България! Колеги, дайте да се обединим и да спасим болните хора."

Коментари

здравеопазване

Няма ли медици? Всички знаехме че с учениците на 15 ти септември зарязата ще плъзне. Голям зор да ходят 1 месец до ичилище. Еничари
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

хитрушкото Маз(ен,ейков)

Знае той защо предлага това. Знае. Веднага прозира тънката сметка и голямата далавера. Известно е на всички, та кой вече не е чул, че за лечение на Ковид се отпускам МНОГО пари, те попадат БЕЗ ЗАБАВЯНЕ, идват БЕЗ УСЛОВИЯ в болниците. Ами ДОПЪЛНИТЕЛНОТО ЗАПЛАЩАНЕ НА ЛЕКАРИ ПЕРОНАЛ? По 1000 лв. отгоре. Има ли някой да вярва в алтруизма да д-р Маз(ен,ейков). Личният ми досег, поради злощастни обстоятелства засегнали мой много блзък, ме вкара в начина на лечение и лекарите от Пирогов и ми онагледи голямата лъжа за грижете, която направо прелива от екрана на телевизора и истинското състояние на нещата. Дано се намери някой влиятелен човек (моля само не тиквата или мин. на здрамвеопазването- вижда си се куха работа) да каже че в България се разболяват и умират от далеч по-опасни болести от Ковид десетки хиляди хора на година и те трябва да се лекуват.
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

прочие

по една случайност, във връзка с тежкия случай, който споменах бях в НЗОК и когато споменах за предложението на д-р Маз )енейков) служителката реагира точка както аз тук- всичко е ЗАРАДИ ПАРИТЕ. В НЗОК го знаят.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ммм

Като гледам колко некадърни доктори се показват по тивито, се ужасявам. Та почни от там докторе, огледай се около себе си , оправете вашите работи, вижте вашите хора първо.
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Много ми е чудно как от

Много ми е чудно как от телевизора определи кои доктори са некадърни? Изведнъж всички започнаха да разбират от организация и управление на държавата, а самите те вероятно и за домоуправител на вход с 3 апартамента не стават.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.