Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ГЕРБ и "Обединени патриоти" направиха реверанс към отцепниците от БСП и от днес те вече ще могат да четат декларации от трибуната от свое име - стига поне 10 от тях да се подпишат. Ще имат и право на изказвания по време на дебати - във време, равно на това на най-малката истинска парламентарна група.

В замяна - днес Народното събрание има кворум. БСП и ДПС все така не се регистрират сутрин - бойкотират с аргумента, че е работа на мнозинството да си осигури 121 човека в залата и старт на работата. Вчера заседанието пропадна - остъствия заради коронавируса в редиците на властта.

Но този път дойде рамо от отцепниците, които самоназовават себе си "прогресивни социалисти". Според БСП "решаващият" глас е дошъл от параолимпиеца Михаил Христов - последният напуснал групата на левицата към момента. В неформалната им група участват още Валери Жаблянов, Красимир Янков и още 7 бивши депутати от БСП. Александър Паунов и Спас Панчев напуснаха преди това по други причини. Така общият брой на бившите депутати от левицата, сега независими, е 11. Общо независимите са 17 - депутатите от "Атака" и бивши представители на ДПС.

А проектът за промени в правилника, внесен от Янков и компания, се оказа точка 1 от дневния ред на Народното събрание. По решение на... председателският съвет, на който БСП не ходи.

Разбира се, намерението на ГЕРБ да подкрепи отцепниците, предизвика скандал. От БСП настояха въпросната точка от дневния ред да отпадне. Опитът на Христо Проданов да мотивира това искане обаче бе прекъснат от председателката на парламента Цвета Караянчева - в нарушение на парламентарния правилник. Отме му думата, въпреки че не бе просрочил по никакъв начин времето си. Този акт на Караянчева беше порицан не само от социалистите, но и от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и други представители на движението по време на дебатите. 

"Нямате нито морално, нито друго основание да прекъсвате процедурата на народен представител, преди да се обоснове. На всичко отгоре предлагане неадекватен дневен ред, който няма нищо общо с дневния ред на обществото. Трябва да си ходите, въпреки че ви спасиха", обърна се Кристан Вигенин към Караянчева. 

Последвалото тропане по банките и подвиквания от страна на ГЕРБ, Таско Ерменков определи като "поведение като на полето - в тази зала не може да се държите като овчари". Караянчева му направи забележка за езика. Не призова за ред в залата. И обяви, че мястото й е точно на президиума, защото искането за оставката й преди 2 седмици не е минало. 

Последваха обвинения към ГЕРБ, че по стар обичай "пазарува" независими избраници. 

"Покупко-продажбата на политическа плът тече с пълна пара. "Прогресивните" социалисти полегнаха на ГЕРБ като държанки в техния парламентарен харем и им осигуриха кворум. Това са новите златни пръсти на Бойко Борисов. Парламентарки на повикване", бе реакцията на Александър Симов от БСП .

От "прогресивните" социалисти защитиха исканата промяна в правилника с това, че досега независимите народни представители са били ощетени от конституционното си право да защитават избирателите, защото не можели да говорят от трибуната (могат да говорят от трибуната по време на дебати по законодателството - б.р.)

От ДПС, които не подкрепиха реверанса, предложиха промените в правилника да бъдат наречени "Удавник за сламка се хваща".

От ГЕРБ пък обявиха как от БСП били готови на "коалиция с коронавируса" - не искали парламентът да работи по важните въпроси, в т.ч. и за приемането на бюджета. Това обвинение е актуално от вчера - заради проваления кворум поради заболяване или карантина на хора от мнозинството. 

В крайна сметка "независимите" си получиха правото да действат оттук нататък като "квази парламентарна група". Въпреки че според парламентарния правилник напуснали групите си народни представители формално нямат право да основават нови групи. Преди ГЕРБ да влезе в парламента, преформатирането на грубите беше позволено.

Коментари

Отцепници от БКП-1 се залепиха за БКП-2.

Не е особена промяна, важното е , че са си в родния ПАРТИЕН ДОМ!

ledtehnology.ru

[url=ledtehnology.ru]светодиодный экран оптом[/url] [url=ledtehnology.ru]светодиодный экран для магазина[/url] [url=ledtehnology.ru]медиафасад стоимость[/url] [url=ledtehnology.ru]купить медиафасад[/url] [url=ledtehnology.ru]медиафасад купить[/url] [url=ledtehnology.ru]светодиодный экран для помещений[/url] [url=ledtehnology.ru]медиафасад цена[/url] [url=ledtehnology.ru]светодиодные экраны[/url] [url=ledtehnology.ru]медиафасад[/url] [url=ledtehnology.ru]светодиодный экран купить[/url] [url=ledtehnology.ru]светодиодный экран для улицы[/url] [url=ledtehnology.ru]медиафасады[/url] [url=ledtehnology.ru]светодиодный экран для сцены[/url] [url=ledtehnology.ru]светодиодный экран цена[/url] [url=ledtehnology.ru]уличный экран[/url] [url=ledtehnology.ru]дорожные табло[/url]

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.