Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Трябва да подкрепяме героите в бели престилки. Преди няколко месеца ги сринахме, стъпкахме в прахта. Те бяха прави, когато казваха, че ще се мре яко".

Това заяви пред БНТ зам.-шефът на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Думите му бяха по повод последното развитие на епидемичната обстановка у нас.

"Ще се мре яко" бе реплика на ген. Венцислав Мутафчийски, която той изпусна в интервю пред Миролюба Бенатова. Тази реплика тогава предизвика огромна вълна на възмущение, критики и негативни реакции към генерала, шеф на ВМА и на Националния оперативен щаб за борба с коранавируса. Репликата бе коментар по повод разхлабването на мерките срещу коронавируса.

Симеонов заяви, че НФСБ ще подкрепи идеята на здравния министър болниците, които не отворят отделение за коронавирус, да не получават пари от здравната каса. Според него парламентът трябва да започне да работи дистанционно, тъй като броят на заразените депутати се увеличава и такива има в почти всички парламентарни групи. Зам.-шефът на парламента ще постави този въпрос утре на председателски съвет.

Симеонов се обяви за по-строги мерки за овладяване на епидемията.

"Не сме по-съвършени, нито по-напреднали от Германия, Франция, Италия, Австрия. Това, което правят тези държави, трябва да бъде приложено. Има нещо по-важно от икономиката, от печалбата на който и да било и това е човешкият живот", заяви Симеонов. 

Според него мерки трябва да се вземат най-вече за ограничване на обществени мероприятия, а бизнесите да работят при спазване на правилата.

Симеонов заяви, че има информация за "див чалга купон" в дискотека в Пловдив, като са били нарушени и закона срещу шума и противоепидемичните мерки. На този купон присъствали зам.-кмет и шеф на "Напоителни системи". На три пъти полицаи били там, но не спрели купона именно заради височайшото присъствие. Симеонов заяви, че ще отнесе въпроса до министъра на вътрешните работи и ще чака отговор.

"Дискотеките не са най-важният бизнес. Мисля, че направихме за целия този увеселителен бранш достатъчно жестове", заяви Симеонов.

Той самият не вижда проблем, ако неговата партия не влезе в следващия парламент.

"Политиката е временно занимание. Няма никаква драма дали ще бъда в парламента. Ние сме влезли да свършим някаква работа. Защо трябва да повтаряме тезите на простите хора, че човек ако не влезе в Народното събрание, вече е голям провал. Има депутати куфари, които стоят по 5 мандата в Народното събрание", каза Симеонов.

И изтъкна, че за един мандат в парламента под давление на "Обединени патриоти" и с подкрепата на ГЕРБ пенсиите са били вдигнати 5 пъти.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Още един коронапалячо

Още един коронапалячо разбирач от класа

Д-р Охболи

Само дето не познаха от какво ще се мре. При 300 гушкания на букета дневно, системата със зор и фалшификации докарва средно 20-30 барбаганци, умрели "от коронавирус".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.