Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Досега не съм имал възможност да застана пред съда. Искам да използвам тази възможност да изкажа своите най-искрени съболезнования на близките на Милен Цветков.

Вече 7 месеца се намирам в ареста и тази медийна атака беше смазваща.

Знам какво ме чака.

Няма да бягам, да се укривам, да шиканирам делото. Смятам да поема своята отговорност.

Това каза днес Кристиан Николов, който за пръв път се изправи присъствено в Съдебната палата пред състав на СГС, молейки за по-лека мярка за неотконение. Това става, след като вече 2 пъти градският съд и веднъж апелативният отказваха пускането му с по-лека мярка. Тогава обаче той не бе довеждан от ареста в залата.

Защитата на Николов днес каза, че всички действия на прокуратурата срещу него са, за да се угоди на общественото мнение. И още - че такива дела свършват много по-бързо и че очевидно обвинението му е било преквалифицирано в умишлено убийство само за да може да бъде държан в ареста.

Прокуратурата напомни, че, напротив - 3-те вида наркотик, фактът, че при удара се е движел с 99 км/ч и че е виждал от 200 м кръстовището на "Хладилника", без да предприеме нищо, говорят, че..

"...Е съзнавал, че е налице абсолютно реална възможност да предизвика ПТП и да причини смъртта на някой от другите участници в движението на кръстовището (между другото, в момента на пешеходната пътека е имало 6-има пешеходци, б.р.), което в крайна сметка се е и случило.

Извършил е деянието умишлено - с евентуален умисъл, като е осъзнавал какви са общественоопасните последици", пледира прокурор Иван Кучиев.

Стана ясно още, че освен кутийка с остатъци от кокаин и амфети в дома на Кристиан, в комункациите му са намерени такива с дилъри на наркотици. За тях той използвал приложението телеграм.

Обвинителите поискаха той да не бъде пускан, а самият Кристиан и адвокатите му - да си отиде вкъщи с мярка домашен арест, като бъде проследяван с гривна. Младежът заяви, че има нужда да е със семейството си.

Въпреки това съдът го остави в ареста.

Съдия Петър Стоицев посочи обемистия доказателствен материал, който е събрала прокуратурата - 25 тома. Той е достатъчен, за да се направи обосновано предположение, че Николов виновно е причинил ПТП, довело до смъртта на тв водещия.

"С достигането на скорост 99 км/ч 16-17 метра преди спрелия пред него автомобил, водачът на автомобил Ауди сам се е поставил  в невъзможност да спре", изчете съдията в определението си.

Освен това съдът прие, че по отношение на младежа (по-рано бяха изтъкнати и добрите финансови възможности на семейстото, б.р.) е налице реална опасност от извършване на престъпение и укриване. А начинът, по който се е случило всичко, описва обвиняемия като "изключително безотговорен, лекомислен и самонадеян".

И още - дрогиран на 3 вина наркотици, Кристиан "е съзнавал, че представлява реална опасност за останалите участници в движението (Клуб Z напомня, че въпреки бурните обществени дискусии, това се покрива с евентуалния, или непряк умисъл, който прокуратурата ще опита да докаже в евентуалното бъдещо дело, б.р.), а и за собствения му живот и здраве".

Съдия Стоицев прие, че личността на Кристиан Николов представлява реална заплаха за обществото.

 Решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.