Във връзка с вчерашното нападение срещу гръцки православен свещеник в град Лион френската прокуратура разследва версията за личен конфликт между извършителя и пострадалия. Това съобщи днес телевизия Бе Еф Ем, предаде ТАСС.

По нейни данни следствието се ръководи от факта, че в момента на атаката духовникът не е бил облечен като свещенослужител, а в храма не е имало никакви религиозни церемонии.

При все това "в момента не изключваме нито една версия", съобщи прокурорът на Лион Никола Жаке. По думите му следствието работи в контакт с антитерористичния отдел в прокуратурата на страната.

Петдесет и двегодишният православен свещеник беше прострелян вчера следобед в Лион с два куршума от упор в стомаха, докато затварял вратите на храма. Нападателят стрелял с рязана пушка.

Пострадалият бе откаран в болница, лекарите още се борят за живота му.

Източници от местните власти съобщиха, че има задържан заподозрян. Разследващите се опитват да определят дали задържаният е стрелецът, извършил нападението, или има информация за него, посочи източник от полицията, цитиран от Асошиейтед прес.

Два дни по-рано при атентат в католическа катедрала в друг френски град - Ница, загинаха трима души, включително църковен служител, напомня ТАСС.

БТА