Светослав Тодоров ще е новият треньор на „Литекс”, след като Красимир Балъков си тръгне от Ловеч. Тази рокада реално вече е направена от собственика на клуба Гриша Ганчев, който лично е посетил Тодоров в родния му град Добрич, научи Клуб Z. Двамата са се договорили контрактът да влезе в сила през зимната пауза.

Вариантът да бъде привлечена една от най-големите звезди в кратката история на Литекс, стоеше пред Ганчев и преди половин година за мястото на Миодраг Йешич. Тогава Тоди бе оставен от своя благодетел да продължи да се школува в „Добруджа”. 

Вместо него през лятото в Ловеч бе привлечен Красимир Балъков, който с контактите си вкара в касата на „Литекс” над 3 милиона евро от трансферите на Симеон Славчев в „Спортинг” (Лисабон) и на Николай Бодуров във „Фулъм”. И в двата случая натежаха добрите препоръки, дадени от Бала, който в „Спортинг” е със статут на клубна икона. Във „Фулъм” пък треньор е личният му ментор Феликс Магат.

Приходите от двете сделки и голямото име и его на Балъков са причините Ганчев досега да не го е уволнил. "Литекс" обаче в момента заема 7-о място в класирането и е застрашен да не попадне в първите шест след редовния сезон. А преди шампионата минаваше за кандидат за титлата.

Индикации за преместването на Тодоров дойдоха и от Добрич, където той се забърка в скандал с феновете. В медиите се появи информация, че запалянковците били недоволни от загубата от „Черноморец” (Бургас). А те твърдят, че искали да го питат дали е истина, че се връща в Ловеч. 

Тодоров е забъркан в лична война и с другата местна легенда - Светослав Петров, който направи име в ЦСКА. Повече от сигурно, е че точно Петров ще е човекът, който ще поеме нещата в „Добруджа” след напускането на Тодоров. Хората в града обаче са скептични, че отборът ще удържи завоюваните от напускащия треньор позиции. Тодоров е считан за най-перспективният млад треньор в България и мнозина му предричат пътя на Ивайло Петев.

Половината отбор на "Добруджа" обяви, че напуска в знак на солидарност с наставника.