Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В края на ноември е възможно да има 70 хил. заразени с коронавирус и това е оптимистична прогноза. Това заяви пред Нова тв математикът на Националния оперативен щаб Николай Витанов.

"Оптимистичната прогноза за ноември е 68 500 регистрирани COVID-19 случая. Както знаете обаче, оптимистичните прогнози се надхвърлят. Според мен има числа и карти, които не бива да се показват, за да не се паникьосват хората. Ситуацията вече е трудноконтролируема, над 2000 случая на ден са сериозна тежест за здравната система", заяви проф. Витанов.

Той допълни, че при достигане на тези 68 500 случая 8000 легла за COVID-19 болни все още ще бъдат достатъчни.

"Притеснително е базовото репродуктивно число, което вече е 1,56 - т.е. 100 души оздравяват, 156 души се заразяват", обясни проф. Витанов.

И допълни:

"Сега активни са де факто 160 000 случая - 20 000 активни по официална статистика, умножени по 8. А средно един такъв човек е контактен със 7-8 души. Реално заразените в страната са около 320 хиляди души, като официалните регистрирани са около 40 хиляди."

Според проф. Витанов мярката за носенето на маски навън е по-скоро добра.

"Дори да бъдат наложени и по-строги мерки, ще са нужни няколко седмици, преди това да има ефект. И всичко това, при положение че никой не излиза от дома си. А това е невъзможно. Трябва да внимаваме с контактите между хората в затворените пространства", каза Витанов.

Според него присъственият старт на учебната година не е бил грешка, но е важно в училищата да се спазват предпазните мерки.

Коментари

ГРОБ за РОБ

Доган е наредил да не се взимат адекватни мерки за да измират гяурите. Училищата какво чакат за да минат на дистанционно обучение? Защо Тиквата психира хората и ги накара да си взимат отпуска при 50 заразени на ден? Мога да си пиша примери сочещи че запазването на ковид е приоритет ама ... вижте снимки от събора в Сливен вчера и ще ви се изяснят приоритетите на ГРОБ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.