Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На изпроводяк Борисов иска да ни натовари с рекорден дефицит и огромен нов външен дълг. Явно така си представя условията, при които някой ще си спомни за него с добро. На практика подходът му е “след мен и потоп”. Проекто- бюджетът на ГЕРБ за 2021 г. е срам за партия с претенция да е "дясна". 

Предложеният от ГЕРБ бюджет е символ на фискална безотговорност. Залагат се огромни харчове без сериозна оценка на въздействието и гъвкавост за пренасочване при липса на ефективност. Пълно отсъствие на обосновка и разчети за очакваните ефекти. Управляващите планират да хвърлят огромни пари, без ясен ефект за гражданите и бизнеса. 

Подобен подход е катастрофален в години на икономическа криза. Всички резерви са изчерпани, а в новия бюджет такива не са предвидени. Няма и от къде да се появят: идва моментът за плащане на ненаправените реформи, които сега ще трябва да бъдат въвеждани шоково като антикризисна мярка. 

Правителството е планирало бюджет като за последно. Всички популистки мерки се представят като „временни”, но реално ще останат като тежест за всяко следващо правителство.

Предвидените приходи са нереално завишени. Този бюджет нарушава принципите на обективност и безпристрастност при бюджетното планиране. Продължава порочната практика (2 млрд. лв. са предвидени за това) да се наливат пари от бюджета безотчетно в капитала на държавни дружества, за да се избягват изискванията за обществени поръчки, с което се улесняват кражбите и захранването на Сарая на Доган и Пеевски с корупционен ресурс.

С този проектобюджет се бетонира задкулисния и корумпиран начин на управление и крайно неефективното изразходване на публичния ресурс. 
Както и с липсващия план за възстановяване, вместо визия за модернизация и развитие, имаме програмирано плячкосване по време на криза. Борисов явно знае, че се прощава с властта и залага бюджетна бомба с часовников механизъм в основите на държавата. 

Така, до изборите и смяната на правителството той ще може да харчи като луд и да си пазарува подкрепа, а новото управление ще наследи изтърбушена хазна. При това, харчовете са програмирани така, че да има много порции за Сарая и другите корупционни кръгове, които Борисов обслужва с надеждата това да му осигури свободата и спокойствието след слизането от власт.

Позор!

*Коментарът е взет от фейсбук страницата на съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов

Коментари

Darina Ivanova's picture
Darina Ivanova
SummerDreams

.

Умът ми не може да побере жаждата за власт до каква завист и злоба може да доведе у някои хора, пример с Христо Иванов...

+++

Едно злобно куче лае.... а кервана си върви!

:)

Ицето да се огледа за политиката на неговите партньори в ЕП - Зелени, ПЕС и Либерали. Проблемът е в Европа. ББ може да бъде обвиняван, че води политика на усвояване, но проблемът е в европейския кредит. А за него партньорите на Ицето са "шампиони". :) От ГЕРБ определено искат максимално усвояване на средствата от ЕС. Другото е бла-бла от комунета, подготвящи оправдания за нов "Орешарски" - спрени евро фондове.
 Nick  F's picture
Nick F
Nick F

Абе....

То ума ви сигурно не може да побере как един толкова "жаден за власт" воек доброволно подаде оставка, ама толкова ви е ума.
Noor Malik's picture
Noor Malik
Komifa8944

Печеля повече от $ 12014,

Печеля повече от $ 12014, като върша лесна работа онлайн от вкъщи само през свободното си време. Аз съм студент на пълен работен ден и само като правя тази работа в продължение на 2 часа, спечелих $ 11242 от тази работа през последния месец. Много страхотна работа и печалба от това са страхотни. Всеки може да получи тази работа и да започне да печели, просто следвайки подробности тук ....... :) www.Jobnews3.com/
Vesselin Levin's picture
Vesselin Levin
Новият

Маджо

Ало Ицка, казах ти да не си съчиняваш писаници, спазвай линията която съм ти задал!
Vesselin Levin's picture
Vesselin Levin
Новият

Сега сериозно

Добър или лош в един отворен свят и свързани икономики бюджетът е спасяване на бизнеса, а от там и хората в непознат и от там неизследван икономически цикъл! Ако си десен политик какво, хората да мрат ли?! Никой в света не знае какво ще е положението след месец или два, идват и избори в САЩ...! Тези, които не са в далаверата разбира се са недоволни, но такъв е животът! Днес едни грабят утре други, народът зяпнал сериалите по ТВ, нищо не може да го събуди особено такива печални образи като този от снимката! Кой ще ги изправи, далавераджийката ММ ли или старите кримки Лупи, Руменчо АБВ-то, Приватизаторката, ДС агентурата...край нямат! За съжаление честните и почтени хора не им се занимава с политика особено у нас! Но...има решение, всеки да го намери за себе си!
 Nick  F's picture
Nick F
Nick F

Абе....

Спасяването на кой бизнес ? В момента е рахвърляне на пари от хеликоптер над "нашия" бизнес.
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Помни ли някой заема 16 млрд от 2015?

Да, тогава при емитирането на огромния дълг Христо Иванов подкрепяше напълно и си мълча, негодникът. Защото беше на служба при Борисов, който тогава още не беше мутра, само да припомним. Моралният релативизъм на болшевишките чеда е известен на публиката, но гьонсуратлъкът на Бойкикев няма граници. И хората разбират това.
 Nick  F's picture
Nick F
Nick F

Абе....

В интерес на истината Христо Иванов няма отношение към споменатия дълг. А защо вие го намесвате ... може би имате някаква фиксация или някакъв материален интерес?

И какво общо...

...с финансовите проблеми на страната има правосъдният министър бе умчо?

Тази запалянковщина у герберята ще унищожи България!

Да се чуди човек това герберята слепи ли са, глупави ли са, не живеят в България ли, та не им идва на ума, че утре и те ще трябва да издеянят всичките тези безумни харчения и разхвърляния, всичките тези от тъпи, по-тъпи услуги на този и онзи, но с ни най-малко грижа за това какво ще стане след това с България? Ми колкото и да се оглеждам аз не мога да видя подобно разхищение в нито една страна в Европа, а и у нашите непосредствени съседи. Ми вижте си глупавите "аргументи" бе загубеняци такива. Мислите ли да останете в родината?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.