Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Въпреки значителния ръст на заболеваемостта България запазва мястото си сред 31 страни в Европа, отчете главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. На 21-во място сме по новозаразени, на четвърто на Балканите. По смъртност отстъпваме с едно място - България сега е 9-о място и четвърто на Балканите.

Ето как изглежда разпространението на COVID-19 в България, според графиките и таблиците, представени на редовния брифинг на Националния оперативен щаб на 22 октомври.

 

 

Разпространение по области   14-дневна заболяемост към 18.10.2020 г. 

Само една област е в зелената зона с под 20 заразени на 100 хил. души. Шест области в червената, при която показателят скача до 120 на 100 хил. души - Благоевград, Габрово, Сливен, София-град, Търговище, Шумен. Според главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев през следващите дни е логично да се очаква, че някои от областите в оранжево ще минат към черевената зона.

14-дневната заболеваемост в България продължава да има много остра крива. По другия показател - за 14-дневна смъртност - увеличението продължава, но с по-бавни темпове в сравнение със заболеваемостта. В България показателят "седмично тестване" е малко над 500 на 100 хил. души население. Положителност на тестовете - 16 на сто. Кривата на хоспитализираните върви плътно нагоре. Процентът на хората, които имат нужда от лечение, остава същият като предишни седмици", отчете още Кунчев. 

 

 

Недостигът на медици става все по-голям проблем, за да функционира системата. Активните случаи на лекари, медицински сестри и друг персонал към 21 октомври са 590. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.