Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съединените щати вероятно ще разполагат с достатъчно безопасни и ефективни ваксини срещу COVID-19, които да бъдат поставени на най-застрашените американци до края на 2020 г., заяви в сряда секретарят по здравеопазването и хуманитарните въпроси Алекс Азар, цитиран от агенция Ройтерс.

Американското правителство е "предпазлив оптимист", че една или две ваксини, вероятно от "Пфайзер" или "Модерна", ще бъдат налични до края на годината и може да започнат доставките им за американците, заявиха на пресконференция официални представители.

Алекс Азар очаква всички пенсионери, здравни работници и хора на предна линия да могат да получат ваксина до януари, а останалите американци - до април.

Компаниите, които участват в усилията на американското правителство за разработване на ваксина за COVID-19, започнаха да развиват производствените си мощности още преди регулаторите да са разрешили каквито и да било ваксинации, отбелязва Ройтерс.

В отворено писмо, публикувано през миналата седмица, "Пфайзер" обяви, че надали ще разполага с достатъчно данни, за да кандидатства за разрешение от регулаторите преди края на ноември.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.