Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Медицинският университет в Плевен от днес преминава към обучение в електронна среда за две седмици. Това гласи заповед на ректора проф. д-р Славчо Томов. Работният процес за преподаватели и служители да продължи в присъствена форма. Това е първият университет, който от началото на учебната година промени режима на преподаване - от присъствено в изцяло онлайн.

Към момента университети като УНСС, СУ "Св. Кл. Охридски" и НБУ са в хибриден режим на работа - онлайн и присъствено. 

Според решението на ректора се ограничава достъпът на студенти до всички сгради на университета с изключение на случаите при необходимост от решаване на неотложни административни въпроси. Присъствено продължават и стажовете за стажант-лекарите (VI курс, специалност "Медицина") и за стажантите шестокурсници в специалностите "Медицинска сестра" и "Акушерка".

Достъпът на студенти до спортния комплекс и библиотеката се ограничава.

До момента 17 студенти са с положителни PCR тестове, продължават изследванията на контактните лица, съобщи пред БНР Велина Дукова, експерт "Връзки с обществеността" в университета. В учебното заведение учат близо 1400 български и чужди студенти.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.