Новината, че тандемът Владимир Владимиров и Велик Занчев отново ще управлява БДЖ скандализира железничарите в цялата страна. Реакциите в железничарските форуми в интернет са повече от негативни - "да се готвим за стачка", "нов б....к, със стари к...и" и "то за Владимиров се знаеше отдавна, все пак БДЖ трябва да се докара до фалит най–сетне". 

Новината дойде до мен като слух и до преди малко не го вярвах. Но го чух лично от устата на транспортния министър Ивайло Московски. Обясни, че вярвал на старите си екипи, каза пред Клуб Z председателят на железничарския синдикат Петър Бунев.  

Той уточни, че от сутринта ми звънели по телефона десетки служители от БДЖ, които били шокирани.

На всички им е ясно, че с тези хора не се работи добре. Заради тях бе обявена национална железничарска стачка преди две години, каза още Бунев. Според него транспортният министър не е оценил с какъв имидж се ползват неговите предложения за промени в мениджмънта на БДЖ. 

От жп синдиката обясниха, че организирането на национална стачка би отнело доста време и че има тежки съгласувателни процедури.

Но ако хората искат стачка, аз нямам право да не я оглавя, каза Бунев.

От КТ "Подкрепа" също са категорично против връщането на Владимир Владимиров и Велик Занчев в БДЖ. Назначаването на двамата все още не е обявено официално.