Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новината, че тандемът Владимир Владимиров и Велик Занчев отново ще управлява БДЖ скандализира железничарите в цялата страна. Реакциите в железничарските форуми в интернет са повече от негативни - "да се готвим за стачка", "нов б....к, със стари к...и" и "то за Владимиров се знаеше отдавна, все пак БДЖ трябва да се докара до фалит най–сетне". 

Новината дойде до мен като слух и до преди малко не го вярвах. Но го чух лично от устата на транспортния министър Ивайло Московски. Обясни, че вярвал на старите си екипи, каза пред Клуб Z председателят на железничарския синдикат Петър Бунев.  

Той уточни, че от сутринта ми звънели по телефона десетки служители от БДЖ, които били шокирани.

На всички им е ясно, че с тези хора не се работи добре. Заради тях бе обявена национална железничарска стачка преди две години, каза още Бунев. Според него транспортният министър не е оценил с какъв имидж се ползват неговите предложения за промени в мениджмънта на БДЖ. 

От жп синдиката обясниха, че организирането на национална стачка би отнело доста време и че има тежки съгласувателни процедури.

Но ако хората искат стачка, аз нямам право да не я оглавя, каза Бунев.

От КТ "Подкрепа" също са категорично против връщането на Владимир Владимиров и Велик Занчев в БДЖ. Назначаването на двамата все още не е обявено официално.

Ключови думи

Коментари

Разбира се и аз като човек интересуващт се от жп превозвач поради тома че професията ми е тясно свързана ще подкрепя колегите в стачни деиствия

Дянковите калинки отново на власт

Чистка

БДЖ е една мръсна комунистическа клоака.Ръждясала военизирана структура, която живее в минало време. Там всичко трябва да мине през пречиствателни процедури. Много са увредени и то се вижда в гафовете , които правят.

111

Проблема е, че г-н Бунев при тези не може да кадрува.

МММ

БДЖ е "мръсна комунистимческа клоака" и трябва да се прочисти!!! А кой ще го свърши по-добре от шефа на Българската социалистическа младеж по времето на Жан Виденов Владимир Владимиров и ченгето Велик Занчев? В тази комунистическо-ченгесарска групичка липсва само Данчо Телето - и той потомък на комунистическа фамилия....

Допълнителна информация

Днес Съветът на директорите на БДЖ е гласувал за назначаването, освен на Владимиров и Занчев, и на останалите от бандата: Димитър Костадинов, Любомир Илиев и Пламен Джуров. Наистина липсва само Данчо Телето. Да му мислят в държавните железници, вече само от тях зависи дали този път ще ги смачкат напълно...

s.metanov

Само за сведение, Пламен Джуров не е в БДЖ от 2012 г. Работи като юрист и няма нищо общо с транспорта в момента.

Назначението е показателно за отвратителното отношение на българската политическа класа към организацията на транспорта в България. Организация всъщност липсва. Не мога да се сетя ,този екип да е направил нещо разумно в железницата. Това което правеше , бе да се съботира работата, от което се облагодетелствха мутренски автомобилни фирми. Организация за решаване на действителните проблеми в железницата не се създаваше, а по скоро се създаваха нови проблеми. Тези същите и хората ,които ги назначават заслужават не само стачка , а и съд за безстопанствено отношение към държавната структура, целта на което е разсипване на фирмата , което освен пренасочване на пътнико и товаропотоци в ръцете на "свои" хора ще доведе и до отнемане на железничарски имоти,които се ползваха от работниците. Ясно е от сега, че водещата политика в транспорта ще е повишаване печалбите на мутрите , а не облужването на населението, спирането на войната по пътищата, екологията и създаването на единна транспортна статегия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.