Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Чистка в ръководството на железниците се очаква да стане факт до дни, а може би и до броени часове, научи Клуб Z.

Бившият шеф на борда на БДЖ Владимир Владимиров се връща на поста си след като бе освободен след идването на правителството на Пламен Орешарски. Ще бъде освободен и изпълнителният директор на компанията Християн Кръстев, който е кадър на БСП. На неговото място се връща Велик Занчев, който управляваше в тандем с Владимиров железницата по време на управлението на ГЕРБ.

Новият съвет на директорите на БДЖ пък ще смени скоростно шефовете на БДЖ-Пътнически превози и БДЖ-Товарни превози.

Повечето от жп специалистите са песимистично настроени до какво ще доведат тези рокади, тъй като по време на първото правителство на Бойко Борисов управлението на железниците не бе никак добро. По това време БДЖ спря да обслужва заемите си и изнерви максимално западните кредитори на компанията. Натрупани бяха огромни дългове.

Рокади се очакват и на върха в Национална компания "Железопътна инфраструктура", която от 2009 г. се управлява от Милчо Ламбрев. За НКЖИ има много сериозни съмнения за нередности при ремонтните дейности. По този повод отдавна в ДАНС и прокуратурата има депозирани сигнали, по които досега обаче не се работеше. 

Ключови думи

Коментари

buden

Че Ламбрев не е ли кадър на ГЕРБ, те го назначиха на поста 2009 година !?

promeni a

lipsva samo nedev.

МММ

А къде е Данчо Телето? Очевидно трябва да кажем сбогом на държавните железници...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.