Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националният съвет за тристранно сътрудничество не успя да постигне съгласие за промяната в Наредбата за заплатите в държавната администрация, с която да се разшири списъкът със служители, които да получат още тази година увеличение на заплатите до 30 процента, съобщи БНР. 

Такова увеличение получиха вече редица различни администрации и то влезе в сила от 1 август на тази година. Сега обаче правителството предлага да има увеличение с до 30%на възнагражденията на служители в задграничните ни представителства и в Националния институт за недвижимо културно наследство. От КТ „Подкрепа“ настояха повишението да важи и за работещите в Агенцията по вписванията, както и за няколко дирекции в Министерството на правосъдието. Вицепрезидентът на синдиката Йоанис Партениотис смята, че подобно отношение трябва да има и към служителите от системата на МВР:

„Които в пълна степен отговарят на изискванията за структура в пряк контакт с други лица“.

Припомняме, че именно служителите на вътрешното министерство, които реално бяха на първа линия в борбата с вируса, останаха "зад борда" на разширяването на Наредбата и още вчера обявиха, че са в стачна готовност. 

Според работодателите обаче, има много администрации, които са много натоварени, но все пак тяхното допълнително финансиране трябва да бъде обвързано с реформи и оптимизации. 

Социалните партньори не постигнаха на днешното заседание консенсус и по предложението на Министерството на труда и социалната политика, свързано с промени в заплащането на заетите в сферата на предоставянето на социални услуги, които се финансират от държавния бюджет.

От КНСБ настояваха също да се увеличат заплатите на служителите в Български пощи или поне на тези, които са ангажирани с раздаването на пенсиите, както и на заетите в социалния патронаж.

Социалните партньори обсъдиха и план за действие за изпълнение на Националното споразумение, което беше подписано през юни от синдикатите, работодателите и правителството.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.