Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Оценката на „Мудис“ за България показва, че на фона на останалите страни в света нашият дълг към БВП е сравнително нисък дори въпреки последните повишения. Не бих казал, че е грандиозен успех, но е положителна стъпка." Това каза пред БНР Асен Василев, бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Той смята, че оценката на рейтинговата агенция показва, че след дълго време с положителна тенденция - при запазване на сравнително ниски нива на дълг, и в момента сме в границите на предварително гласувания дълг от 10 млрд. лева. От него имаме да харчим още 3 млрд. лева. 

"Това като цяло е доста по-добре, защото много европейски държави драстично вдигнаха дълга си… Но нещата не се развиват в правилна посока, защото няма яснота как се харчат парите, които вземаме. В последния месец виждаме едно безразборно харчене на пари на калпак, без да се инвестират, тоест не се очаква възвръщаемост, а се раздават за еднократни разходи", каза Василев. 

Той обяви, че ако продължим по този път, ще стигнем там, където беше Гърция.

"Ще натрупаме едни дългове, които ще изхарчим по един неефективен начин и без ясен план какво те ще ни донесат за реформа и за стабилно финансово развитие", каза Асен Василев. 

И посочи, че за бизнеса е важно да има предвидимост на икономическата и на данъчната среда.

Коментари

Alishba Malik's picture
Alishba Malik
Pemebag257

Сега Google плаща 11570 до

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ====>>> Jobnews3.com/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.