При акция миналата седмица от ГДБОП по погрешка са нахлули в апартамент на семейство, което няма отношение към проверката им. По разследване на Специализираната прокуратура за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици тогава бяха претърсени над 20 адреса в четири столични квартала и бяха задържани 21 души, като на петима бяха повдигнати и обвинения. 

Един от адресите обаче е бил погрешен. Потърпевшото семейство от "Левски Г" в София разказа какво се е случило пред бТВ. Вратата на апартамента е била разбита, стаите претърсени, хората вътре - бити.

По времето, когато това се случва, рано сутринта, младото семейство, което има четиримесечно бебе, вътре спи. 

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, разказва Десислава Крумова, която живее в съседния апартамент на етажа. По думите ѝ хората вътре били блъснати на пода и им били сложени белезници. Никой от полицаите не се е представил.

Когато Крумова попитала какво става маскираните, те ѝ отговорили с: "Боклуци. Дайте си телефоните."

"Само ме наричаха мен и другата ми дъщеря "боклуци". Влязоха и не ги интересуваше нищо. Дъщеря ми е с четиримесечно бебе и нея са ритали", добавя жената.

Зет ѝ, който е най-пострадал, твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок върху него, удряли са го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек. Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или кажат нищо.

"Просто излязоха. Даже не казаха, че са сгрешили", каза пострадалият, който след преживяното отказва да покаже лицето си пред камера.

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била, че ги объркала навигацията им.

"Това е ненормална история да се случва, да нямаме сигурност, да си спиш вкъщи и това да се случва", казва Десислава Крумова. "Нямаме никаква сигурност в тая държава, будим се през два часа, в стрес сме", продължава тя.

Крумова обяснява още, че е звъняла на полицията, докато се случва това беззаконие от страна на представителите на ГДБОП, но оттам "никой не ни потърси".

"Така ли лесно минава тази болка, която ни причиниха", добавя зет ѝ.

Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало "нахлуване на погрешен адрес при спецоперация" и, както е обичайна формулировка в тези случаи, "се извършва проверка по случая". (Резултатите от тези вътрешни проверки никога не стават обществено достояние, скорошна справка с т.нар. вътрешна проверка за полицейско насилие по време на антиправителствените протести. Тогава дори на питане на президента Румен Радев как са били наказани полициаите, превишили правата си, главният секретар на МВР Ивайло Иванов отговори: "Да ги разстреляме ли".)

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на органите на реда.