Националният селекционер Любослав Пенев нападна остро ръководството на БФС по време на днешната си първа пресконференция преди неделната европейска квалификация на стадион "Васил Левски" от 21:45 часа срещу Малта.

Пенев бе пред смяна след загубите от Хърватия и Норвегия, но изпълкомът реши да му даде втори шанс, както се изрази босът Борислав Михайлов. Треньорът понесе критики от хора като Йордан Лечков, Емил Костадинов, Венцислав Стефанов, Николай Гигов, Кирил Домусчиев...

"Долових от част от Изпълкома специфична подкрепа. Чух коментари, че много сме тренирали, малко сме тренирали. Ако има нещо, се казва преди мача. Кой разбира, кой не разбира... Като толкова много разбират, да дойдат да седнат на моето място, подкани в типичния си маниер Пенев. - Да заповядат. На мен нещата са ми ясни. Докато аз съм треньор, ще работим по начина, по който аз съм решил за най-добър, по методиката, която аз съм определил. Ако ви изнася, ок, ако не, живи и здрави." 

Последва нещо като актьорски скеч: наставникът стана от стола си в залата за пресконференции в хотела в Правец, където е лагера, и го посочи за желаещите.

„Нашият отбор, ако не показва между 90 и 100 процента от възможностите си, е доста посредствен. Няма маловажни мачове, всички са важни, но като че ли най-важните са срещу съперници, които са директни, продължи Пенев. - Тук съм, продължавам да бъда селекционер. Даваме максималното от себе си момчетата да са добре и да печелим мачове. Към момента са малко точките, но се надявам това да се коригира.“

Той отново каза, че ще има сериозен разговор с избраниците си, сред които няма изненади, като изключим младежкият национал и дебютант Милен Гамаков от "Ботев" (Пловдив). На мястото на контузения Владимир Гаджев (ще отсъства три месеца) е присован Маркиньос от ЦСКА.

"Неслучайно съм извикал и същия състав, с много малки изключения. За да заметем стореното и да продължим напред. Иначе няма проблем да сменя седем, осем или десет човека. И това може да стане. Ще има малки корекции към тактическите изисквания. Усещам подкрепа и нямам забележки към играчите, но искам да виждам това, което правим на тренировките и в официалните мачове Давам максималното от себе си, за да работим добре и да печелим точки. Аз съм корав тип, няма проблем. Когато отборът губи, треньорът носи отговорност", завърши Любослав Пенев.