Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Словакия затяга ограниченията заради новия коронавирус, като от четвъртък носенето на маска на обществени места става задължително, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Премиерът Игор Матович обяви вчера редица спешни мерки с цел спиране на разпространението на заразата. Това стана в момент, когато Словакия регистрира първото си сериозно увеличаване на броя на случаите на коронавирус, отбелязва ДПА.

От четвъртък също ресторантите ще могат да изпълняват единствено поръчки за вкъщи, а фитнесите, плувните басейни и сауните ще бъдат напълно затворени. Хранителните магазини и аптеките ще трябва да обслужват в определени часове само възрастни хора.

Събитията, водещи до струпване на много хора, ще бъдат забранени, а спортните състезания ще се провеждат без публика. Властите все още обсъждат дали да забранят събирането на повече от шестима човека на едно място.

Словакия, с население от близо 5,5 милиона души, досега остана сравнително незасегната от пандемията. В последно време обаче броят на новите заразени в страната расте.

До момента в Словакия са регистрирани 19 850 заразени с новия коронавирус. 61 от тях са починали.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.