Цветан Цветанов и представители на "Републиканци за България" ще внесат днес документи за регистрация на партията в Софийски градски съд, съобщават от новоучредената политическа формация.

По закон срокът за внасяне на събраните подписи след учредяването на парията е тримесечен, а минимумът брой членове 2500.

Към момента има над 5000 лица заявили желание за членство - посочват от РБ.

Съдът пък се очаква да се произнесе в едномесечен срок.

Инициативният комитет на партията беше представен на 20 септември и е съставен от 89 души. Седмица по-късно на 27 септември бе учредена и партията при наличието на 1123 души.

Тогава бившият втори в ГЕРБ даде заявка, че партията нямало да е "лидерска", а председателят ще може да се преизбира на поста само веднъж. Формацията щяда да работи за по-добро образование, независима съдебна система, развитие на средния и малък бизнес, култура, както и да се даде възможност за електронно гласуване за българите в чужбина. РБ ще е евроатлантически и дясно-център ориентирана, е другата заявка на лидера й.

Наскоро в интервю бившият заместник на Бойко Борисов си постави целта от 450 000 гласа на следващи парламентарни избори.