Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Повишаването на рейтинга на България и агенция "Муудис" прекъсна обиколката на премиера Бойко Борисов из Родопите. Поседнали на край пътя на дървени пънове, премиерът започна да чете доклада и да го обсъжда с Кирил Ананиев. Зад тях пък се бе настанил зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, верен спътник в обиколките на лидера на ГЕРБ из страна. 

Финансовият министър Кирил Ананиев сподели, че още в полунощ се е обадил на премиера Борисов за доклада на кредитната агенция „Муудис“, която повишава дългосрочния рейтинг на България. 

Нали се говореше, че държава била зле, не се правело нищо, обърна се Борисов към финансовия си министър. 

А той го допълни: това е висока оценка за дейността на правителството. 

„Повишаването на рейтинга се основава на прехода на България по отношение на присъединяването й към Еврозоната и укрепване на институционния капацитет и подобряване на процесите по разработване на икономическата политика. 

Нали уж бе фалирала, нямали сме икономическа политика“, попита Борисов. 

А финансовият министър го допълва, че агенцията е оценила подобряването на административния капацитет и оценката, която е дала Европейската централна банка на България. 

"Гледай сега какво пише. Не ми се вярва, но така пише. Успешното приключване на реформите. Ама нали не правеха реформи? Тея хора от "Муудис" къде са гледали? Успешното приключване на реформите, с които правителството се ангажира във връзка с присъединяването на лева към валутния механизъм показва, че амбицията на България за членство в Еврозоната, е напълно реална", продължи Борисов.

- Как можеш да пишеш такова нещо?, попита иронично той. 

- Не аз, "Муудис" го е написала, отвръща Ананиев.

Премиерът продължава да чете като цитира в доклада, че валутният борд на страната е подкрепен от солидна парична и макроикономическа политика. 

"Нали щяхме да фалираме страната, Ей, такива глупости говорят, такива лъжи, лъжците говорят", коментира Борисов и продължава да чете. 

Ако това е вярно и не ме подвеждаш – обръща се Борисов към Ананиев, това оборва на всички умни, красиви, по-грозни, по-глупави… не успява да довърши изречението премиерът, защото министърът го приканва да продължи. 

- Ако това е вярно, аз нямам коментар, каза накрая Борисов.

- Аз ви го подарявам, г-н премиер, отвърна гордо финансовият министър. 

Свидетел на тази сцена се оказа и възрастен мъж, пазач на пътя. Борисов не пропусна да влезе в диалог с него - като попита дали си е получил надбавките от 50 лева към пенсия. А възрастният мъж бодро потвърди, пожела на два пъти на премиера: "Господ да ви чува и да ви брани, да ви върви все напред!“

„Винаги може и повече, ама има отношение, нали!“, добави Борисов. 
 

 

 

 

 

 

Коментари

Асфалт паша!

Не го играе, отвътре му идва. Вижте като мина кола и свирна, как механично си вдигна ръка за селски поздрав....отвътре му е.
 Nick  F's picture
Nick F
Nick F

Абе....

Лемън брадърс имаха кредитен рейтинг ААА преди да фалират.
Пламен Иванов's picture
Пламен Иванов
Пламен Иванов

Може ли мъж да забременее, ако пътува през Симитли?

Не сте я фалирали още, но опитите продължават!

А джуджето Нанко

се радва на гладкото четене и прекрасния трънски език на Винету.
 's picture

smarf

Многострадална Бойка

Егати и селското театро. Многострадална Бойка излиза от пещерата и пристига депеша от граф Сигфрид. Абе нещастнициииии!
 's picture

tdrgrgv

Aбе тъпако,това че са

Aбе тъпако,това че са вдигнали рейтинга на България с какво помага на бедния българин.Рейтинга на България е вдиган 10-ки пъти,а ние си останахме най-бедните в ЕС.А ти пак си остана най-корумпиран.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.