Кандидатката на демократите за вицепрезидент на САЩ Камала Харис е спечелила снощния телевизионен предизборен диспут с вицепрезидента републиканец Майк Пенс, сочи допитване на Ес Ес Ар Ес по поръчка на Си Ен Ен, предаде ТАСС.
Анкетата е извършена сред 609 регистрирани избиратели, които са гледали диспута. 59 процента от тях смятат, че Харис е победила, а 38 процента смятат, че е спечелил Пенс.


Освен това 65 процента от запитаните казват, че Пенс е достатъчно квалифициран да изпълнява и задълженията на президент на САЩ. На същото мнение за Харис са 63 процента.
Си Ен Ен съобщи, че Пенс и Харис са говорили на практика еднакво дълго по време на продължилия 90 минути диспут. Пенс е говорил 36 минути и 27 секунди, а Харис - 36 минути и 24 секунди.
И двамата участници в диспута са нарушили правилото да не прекъсват опонента по време на отговор на въпрос от водещия. Пенс е прекъснал Харис 16 пъти и е отправял нападки към нея 93 пъти, а Харис е прекъснала Пенс 9 пъти и го е атакувала 84 пъти.
По оценка на Си Ен Ен и Ен Би Си Пенс и Харис са се държали далеч по-учтиво помежду си, отколкото кандидатите за президент Доналд Тръмп и Джо Байдън на първия им диспут през миналата седмица.