AC/DC се завръща. На 13 ноември групата ще издаде седемнадесетия си албум - Power Up. На ютюб страницата на групата бяха публикувани два "тийзъра" на парчетата.

 

 

 

 

Вечерта на 6 октомври пък бе пусната първата песен - Shot In The Dark.

 

Дълго време се спекулираше дали рок титаните са изсвирили последните акорди, след като през последните няколко години музикантите един по един започнаха да напускат групата. През 2014 г. бе пуснат последният албум Rock or Bust, но тогава стана ясно, че деменцията на Малкълм Йънг е твърде напреднала фаза и ритъм китаристът не е в състояние да продължи.

Мястото му е заето от племенника на братята Йънг - Стиви Йънг, който го замества и през 80-те, докато Малкълм лекува алкохолизъм.

През 2015 г. барабанистът Фил Ръд напуска, след като се забърква в проблеми със закона - арестуван е и срещу него са повдигнати обвинения за притежаване на метамфетамини и поръчване на убийство. Крис Слейд го заменя, който и преди е свирил с групата (участва в записите на един от най-успешните албуми на групата - The Razor's Edge от 1991 г.). 

През 2016 г. кораба напускат басистът Клиф Уилямс и вокалистът Брайън Джонсън, който страда от тежки проблеми със слуха. Новият фронтмен на групата, до края на турнето Rock or Bust е Аксел Роуз.

През следващите две години групата на практика не съществува. През 2018 г. обаче се появиха слухове, че Ангъс Йънг и компания отново са в студиото и подготвят нов албум.

И ето че чудото се случи - Ангъс Йънг, Браян Джонсън, Клиф Уилямс, Фил Ръд и Стиви Йънг отново са заедно и са готови да разтърсят света за седемнадесети път.

"Беше дълъг, дълъг път", споделя Ангъс Йънг по телефона в интервю за музикалното списание "Ролинг Стоун". "Но е добре, че всички се присъединиха и ще можем да пуснем малко нов рокендрол пред света. В такива времена, заради пандемията, надявам се ще дадем на хората неколкочасово ритмично удоволствие."

Соло китаристът споделя, че албумът е записан в края на 2018 г. и началото на 2019 г., че той внимателно е прегледал съществуващите съхранени записи на групата, че като автори на всяка от песните са вписани Ангъс и Малкълм Йънг.

"Този запис до голяма степен е посветен на Малкълм, моя брат", споделя той. "Също както Back in Black бе посветен на Бон Скот".

Малкълм Йънг си отиде от този свят на 17 ноември 2017 г. 

Роналд Белфорд Скот е първият постоянен вокалист на AC/DC, с когото групата записва някои от най-великите си албуми - Let there be Rock, Highway to Hell, TNT и други. Той умира в ранните часове на 19 февруари 1980 г. на 33-годишна възраст, като официалната причина за смъртта е алкохолно натравяне.

Смъртта на вокалиста е удар за останалите музиканти от групата, но те не се предават. Браян Джонсън е избран за нов фронтмен. 

На 25 юли 1980 г. ACDC се вписва в златните страници на рок историята с Back in Black - четвъртият най-продаван албум в историята.